Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πανικοβλήθηκε, ούτε ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Europa League, που έφερε την ΑΕΚ κόντρα σε Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς.

«Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος με τέσσερις σχεδόν ισάξιες ομάδες, χωρίς φαβορί ή εύκολο θύμα για τους άλλους τρεις. Δεν γνωρίζω το ρόστερ ή τους παίκτες των ομάδων ακριβώς, αλλά υπήρχαν και άλλοι όμιλοι με ξεκάθαρα φαβορί όπως η Τότεναμ που κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ που είναι πιο δύσκολα εκεί, αρά καλύτερος ο όμιλός μας. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά.

Η δυσκολία στον δικό μας όμιλο είναι ότι πρόκειται για τέσσερις ισορροπημένες και ισάξιες ομάδες. Αν είχαμε κληρωθεί με την Τότεναμ θα συγκεντρωνόμασταν στις άλλες δύο ομάδες», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

Όσο για το αν θα προτιμούσε έναν όμιλο με μία πολύ δυνατή ομάδα, είπε:

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις, δεν ξέρεις την κατάσταση των αντιπάλων. Αν θέλεις να έχεις βλέψεις για μια καλή πορεία στην Ευρώπη πρέπει όλους να τους κοιτάς. Το πρόβλημα που δημιουργείται στον όμιλό μας είναι ότι στοχεύεις σε όλες τις ομάδες, αν υπήρχε φαβορί θα στοχεύαμε στις άλλες δύο.

Ο καθένας όμως μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε. Πέρυσι είχαμε φαβορί την Ζενίτ, άρα η ΑΕΚ με την Άντερλεχτ είχαν στόχο να την νικήσουν. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο να είσαι σε όμιλο με φαβορί, απλώς αναφέρω ένα παράδειγμα. Είναι τρεις αντίπαλοι με ομοιότητες και ισοδύναμοι, όταν ενημερωθώ για την κατάστασή τους θα μπορέσω να μιλήσω με σιγουριά».

Για τη σημασία της σειράς των αγώνων, ανέφερε:
«Το πρόγραμμα μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα προτιμούσαμε να μην αντιμετωπίσουμε την Λοκομοτίβ στα μέσα του χειμώνα. Από την άλλη αν την αντιμετωπίσουμε τώρα πάλι είναι περίεργο γιατί είναι σε καλή κατάσταση, αφού έχει ήδη αρχίσει το ρωσικό πρωτάθλημα.

Βέβαια αν την αντιμετωπίσουμε προς το τέλος θα είναι χάλια το γήπεδο. Επομένως, το καλύτερο θα ήταν να την αντιμετωπίσουμε την πρώτη αγωνιστική στην Μόσχα».

Για τη Στουρμ Γκρατς είπε:

«Η Στουρμ Γκρατς είναι ομάδα με συνεχείς συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Αυστρία παράγει ποδοσφαιριστές με μεγάλο ταλέντο αν και το πρωτάθλημά της είναι κατωτέρου επιπέδου. Είναι υποδεέστερη αντίπαλος αλλά σίγουρα έχει δυναμική».

Για τη δική του ομάδα ο Ισπανός προπονητής ανέφερε:
«Η ΑΕΚ είναι μια νέα ομάδα που διαμορφώνεται ακόμα. Όλοι στην ΑΕΚ ήταν πολύ ειλικρινείς από την πρώτη στιγμή και έχουμε πει ότι θα είναι μια κρίσιμη σεζόν. Αν όλα πάνε καλά ο στόχος είναι να βελτιώνεται η ομάδα συνεχώς, να υπάρχει πρόοδος. Η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώνεται συνέχεια και για αυτό ήρθαν και νέοι παίκτες στην ομάδα».

Για την απόκτηση του Φαμπιάν Βάργκας ανέφερε:

«Δεν τον ξέρω προσωπικά. Ο παίκτης έχει πολύ καλές συστάσεις αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν τον ξέρω. Τα δύο χρόνια που αγωνιζόταν στην Ισπανία, εγώ ήμουν εδώ. Ξέρω ότι προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό που του κόστισε και την πρώτη χρονιά στην Αλμερία.

Μίλησα όμως μαζί του τον ρώτησα αν έρχεται με φιλοδοξίες και μου είπε ότι έχει πολύ μεγάλη διάθεση για δουλειά. Ρώτησα πολλούς τεχνικούς διευθυντές στην Ισπανία και μου μίλησαν όλοι με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.
Έρχεται στην ΑΕΚ για να την βοηθήσει και να βοηθηθεί. Δεν είναι αντικαταστάτης του Μίτσελ, έρχεται στην ομάδα για να καλύψει αυτά που ζητούσα».

Πηγή: sport-fm.gr