Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, σκόραρε και έδειξε να κάνει περισσότερο διαχείριση στην επανάληψη για να… καθαρίσει το ματς με μία και μοναδική τελική στο δεύτερο ημίχρονο και να συνεχίσει το καλό σερί του, καθώς έφτασε τις τρεις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα (0-2 την Καλλονή στη Μυτιλήνη) για να μπει για τα καλά στο… κόλπο της πεντάδας!

Έτσι ξεκίνησαν

Για πρώτη φορά στην αποστολή της Καλλονής ήταν ο Στρατηλάτης, όμως ο Δαύκος παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, με τον Τσαμπούρη δεξιά στην άμυνα, τον Γκόλια αριστερά και τους Μίκιτς, Αναστασιάδη στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Καλτσάς, Μπλάζιτς και μπροστά τους δεξιά ο Γεωργίου, αριστερά ο Μανούσος και επιτελικός ο Φαβάλι. Στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 του Καραγεωργίου ο Μάρκοβιτς. Στον αντίποδα, ο Πετράκης είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Μιχαήλ, Ακόστα, κενά τα οποία κάλυψε με τους Μπέριο, Γιάκο. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε και πάλι την ομάδα του με 3-5-2, με τον Περιστερίδη να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μπέριο να είναι τα τρία στόπερ και μπροστά τους δεξιά ο Στρούνα, αριστερά ο Ναδάλες, στα χαφ οι Τσουκαλάς, Λίλα και λίγο πιο μπροστά ο Γιάκος. Επιθετικό δίδυμο οι Μανιάς, Ίλιτς.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, 0-1 με Τζημόπουλο

Ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με καλή κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο 20λεπτο είχε κάποιες καλές φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Στο 7′ ο Μανιάς δέχτηκε ωραία μπαλιά και άφησε στον Ίλιτς, που πήρε την κόντρα και πλάσαρε, με τον Δαύκο να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ, το πλασέ του ίδιου παίκτη στο 10′ ήταν κακό για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Καλλονής και στο 18′ ο Μανιάς έπιασε την πρώτη κεφαλιά από κοντά, αλλά δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και ο Τζημόπουλος, με την μπάλα να περνάει εκτός. Από το 20′ και μετά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, πήραν την κατοχή, κυκλοφορούσαν την μπάλα, πίεζαν ψηλά, όμως δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μανούσος σε δύο περιπτώσεις (22′, 23′) και ο Μπλάζιτς (24′) δε σκόραραν για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές για τον ΠΑΣ. Ο «κεραυνός» του Τσουκαλά αρκετά έξω από την περιοχή πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δαύκου στο 28′, με αυτό του Μανιά από αριστερά μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ στο 31′. Πάντως, η μεγάλη φάση για την ομάδα της Λέσβου ήταν στο 33′, όταν ο Φαβάλι κέρδισε την κόντρα και έκανε το σουτ από αριστερά, με τον Περιστερίδη να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, όμως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τέρμα του «Άγιαξ». Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, οι αμυντικοί της ΑΕΛΚ δεν απομάκρυναν καλά την μπάλα, ο Αναστασιάδης την έστειλε πάνω στον Λίλα και από τις κόντρες η μπάλα έφτασε στον Τζημόπουλο, ο οποίος με κοντινή προβολή, τη στιγμή που φάνηκε ότι δεν ήταν σε θέση οφσάιντ, άνοιξε το σκορ στον Ταρλά για την ομάδα του. Πηγή: gazzetta.gr