Στον Ολυμπιακό μπορεί να έχουν ρίξει το βάρος στην απόκτηση ενός αμυντικού μέσου με τον Βάλτερ Γκαργκάνο να είναι πρώτη επιλογή, ωστόσο δεν είναι αυτό το μοναδικό… κεφάλαιο που «καίει» την διοίκηση. Διαβάστε τι γίνεται με αυτούς που δεν υπολογίζονται και για ποιούς υπάρχει ανοιχτό παράθυρο αποχώρησης χωρίς να αντικατασταθούν.

Μετά και τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε τα τελικά του συμπεράσματα και εισηγήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Ο Βάλτερ Γκαργκάνο είναι στην κορυφή της λίστας αν και σε πρώτη φάση υπάρχει μία διαφορά στο οικονομικό.

Ο διεθνής Ουρουγουανός, εάν αποκτηθεί θα είναι με την μορφή δανεισμού από την Νάπολι. Ωστόσο, ο παίκτης έχει κασέ 1,1 εκατ. ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν 700 χιλιάδες ευρώ σε πρώτη φάση. Δεν αποκλείεται πάντως να δεχθεί η διοίκηση της ιταλικής ομάδας να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου του Γκαργκάνο ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία. Η συγκεκριμένη περίπτωση θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αρκετά ανοιχτά μέτωπα που ενδεχομένως να τροποποιήσουν το ρόστερ της ομάδας. Οι αγγλικές «σειρήνες» για τον Τοροσίδη μπορεί πλέον να ηχούν πιο σιγά ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έπαψαν να τις ακούνε στον Πειραιά. Αν λοιπόν, υπάρξει πρόταση που να ικανοποιήσει τον σύλλογο δεν αποκλείεται ο «Τόρο» να πωληθεί. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για δεξί μπακ και αυτό γιατί ο Βαλβέρδε εκτιμά ότι είναι καλυμμένος με τον… ανεβασμένο Μανιάτη και εναλλακτική τον Μοντέστο.

Μία πιθανή μετατόπιση του Μοντέστο στο άκρο της άμυνας, όμως, θα αφήσει κενό στην μεσαία γραμμή και αυτό είναι πολύ πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσει η διοίκηση της ομάδας σε περαιτέρω ενίσχυση στην μεσαία γραμμή. Δηλαδή να «τρέξει» το θέμα Τζιόλη που δεν έχει πάψει να απασχολεί τους Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, «πονοκέφαλος» για την διοίκηση του Ολυμπιακού είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται και ειδικά με αυτούς που έχουν μεγάλα συμβόλαια όπως ο Ντάρμπισιρ αλλά και ο Νέμεθ. Για τον Άγγλο υπάρχει πάντα το ενδιαφέρον του Πανιωνίου που όμως είναι διατεθειμένος να καλύψει ένα σχετικά… μικρό μέρος του συμβολαίου του παίκτη. Αν δεν προκύψει κάτι από Αγγλία… μεριά δεν αποκλείεται στον Ολυμπιακό να αποφασίσουν να καλύψουν ένα μέρος από το συμβόλαιο του παίκτη ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μετακομίσει στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: sportfm.gr