Με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης υποδέχεται τα ξημερώματα της Τρίτης η Αργεντινή την Κόστα Ρίκα (03:45/Novasports1), στον αγώνα που ολοκληρώνει τον πρώτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα.

Η ομάδα του Σέρχιο Μπατίστα με ισοπαλία ή ήττα θα περιμένει να δει αν συγκαταλέγεται στις καλύτερες τρίτες των ομίλων, τη στιγμή που οι Κεντροαμερικανοί θα προκρίνονται ως δεύτεροι, πίσω από την Κολομβία.

Οι διοργανωτές προέρχονται από δύο σερί ισοπαλίες και με δύο βαθμούς μόνο άνετα δεν αισθάνονται. Με νίκη προκρίνονται ως δεύτεροι, αφού θα φτάσουν τους πέντε βαθμούς και θα προσπεράσουν την Κόστα Ρίκα, από την οποία υπολείπονται έναν πόντο μέχρι στιγμής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «μπιανκοσελέστε» αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του, σε μια προσπάθεια να παίξει επιτέλους η ομάδα του με βάση τις δυνατότητές της. Τέβες και Λαβέτσι θα κάτσουν στον πάγκο, όπως όλα δείχνουν, με τους Αγκουέρο και Ιγκουαΐν να παίρνουν τις θέσεις τους, ενώ βασικός θα ξεκινήσει και ο Ντι Μαρία αντί του Καμπιάσο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αρκεί η αποφυγή της ήττας για να έρθει η πρόκριση, ενώ το δέλεαρ να αποκλείσουν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου είναι τεράστιο. Ο Ρικάρντο Λα Βόλπε έχει μείνει απόλυτα ευχαριστημένος ακόμα και να μην τα καταφέρουν οι παίκτες του, αφού είναι επιτυχία για αυτούς και μόνο η μέχρι τώρα παρουσία τους, που έχει κερδίσει θετικά σχόλια. Μια ενδεκάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδο, αν και δεν είναι σίγουρο ότι οι Κοσταρικανοί θα υιοθετήσουν μια τέτοια τακτική.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (Σέρχιο Μπατίστα): Ρομέρο, Ζανέτι, Γκ.Μιλίτο, Μπουρδίσο, Ζαμπαλέτα, Μασεράνο, Γκάγκο, Μέσι, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία

Κόστα Ρίκα (Ρικάρντο Λα Βόλπε): Μορέιρα, Ακόστα, Σαλβατιέρα, Κάλβο, Ντουάρτε, Λεάλ, Μόρα, Κουμπέρο, Μαδριγάλ, Μαρτίνες, Κάμπερλ

Διαιτητής: Βίκτορ Ούγκορ Ριβέρα (Περού)
Γήπεδο: Μάριο Αλμπέρτο Κέμπες

Η Βαθμολογία του Α’ Ομίλου:

1.Κολομβία 7 (3)
2.Κόστα Ρίκα 3 (2)
3.Αργεντινή 2 (2)
4.Βολιβία 1 (3)

Τα κριτήρια πρόκρισης σε περίπτωση ισοβαθμίας:

1.Περισσότεροι βαθμοί
2.Συνολική διαφορά τερμάτων
3.Καλύτερη επίθεση
4.Μεταξύ τους αποτελέσματα
5.Κλήρωση από την Οργανωτική Επιτροπή της CONMEBOL

*Το εισιτήριο για την προημιτελική φάση έχουν πάρει ήδη οι Κολομβία, Βενεζουέλα, Χιλή και Περού.

Πηγή: sport-fm.gr