Ό,τι μπορούσε έκανε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Diamond League του Παρισιού. Ο Έλληνας ρέκορντμαν σε ανοιχτό και κλειστό στίβο στο επί κοντώ πήρε την τρίτη θέση στο αγώνισμα στη γαλλική πρωτεύουσα, περνώντας τα 5.63 με την τρίτη του προσπάθεια, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 5.73, τα οποία, αν περνούσε, θα έπαιρνε και την πρώτη θέση, μαζί με τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, τον πρωταθλητή Ευρώπης. Δεύτερος με το ίδιο ύψος, αλλά με καλύτερες προσπάθειες ήταν ο, επίσης, Γάλλος, Τζερόμ Κλαβιέ, που σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Απογοήτευσε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, παίρνοντας μόλις την έκτη θέση στο αγώνισμα με άλμα στα 8.03 και με δυο άκυρα. Πρώτος ήταν ο Παναμέζος Ιρβινγκ Σαλαντίνο, «χρυσός» Ολυμπιονίκες και παγκόσμιος πρωταθλητής με 8.40, που αποτελεί την καλύτερη φετινή του επίδοση. Δεύτερος ήταν Βρετανός Κρις Τόμλινσον με 8.45, ήτοι εθνικό ρεκόρ και τρίτος ο συμπατριώτης του Κρεγκ Ράδερφορντ με 8.27, που αποτελεί την κορυφαία του φετινή επίδοση.

Εβδομος ήταν στο ύψος ο Κυριάκος Ιωάννου, περνώντας τα 2.28 με την τρίτη του προσπάθεια. Πρώτος ήταν ο Ρώσος Αλεξέι Ντμίτρικ με 2.32 και δεύτερος ήταν ο Τσέχος Γιάροσλαβ Μπάμπα με το ίδιο ύψος.

Χαλαρά νίκησε στα 200 μέτρα ο Γιουσέιν Μπολτ με 20.03, χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα. Καλύτερη φετινή επίδοση για τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης στο αγώνισμα, τον Κριστόφ Λεμέτρ με 20.21.

Ρεκόρ αγώνων από τη Νεοζηλανδή Βαλερί Ανταμς στη σφαιροβολία γυναικών με βολή στα 20.78.

Καλύτερη ατομική επίδοση για τον Γάλλο Μεκίσι Μπεναμπάντ στα 3.000 μέτρα στιπλ με 8.02.09.

Καλύτερη ατομική επίδοση για τον Μπαχαμέζο Κρίστοφερ Μπράουν στα 400 μέτρα με χρόνο 44.94.

Καλύτερη φετινή επίδοση στα 100 μέτρα γυναικών από την Κέλι-Αν Μπαπτίστ από το Τρινιτάντ με χρόνο 10.91.

πηγή: sportfm