Καραγκούνης: Λες και ήμουν απατεώνας

«Εκείνοι με βρήκαν στην Εθνική, όχι εγώ αυτούς»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
7:38
31/08/2015
Καραγκούνης: Λες και ήμουν απατεώνας
2
loading

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Καραγκούνης κατά της ΕΠΟ και του Γιώργου Γκιρτζίκη κατηγορώντας την διοίκησή της για «άδειασμα» και προσπάθεια να τον περιθωριοποιήσει. Ο παλαίμαχος άσος ανέφερε πως η ομοσπονδία εξ αρχής διαχώρισε τη θέση της από την επιλογή του στην πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν, ενώ στη συνέχεια τον έθεσε στο περιθώριο και τελικά επέλεξε να καταγγείλει τη σύμβασή τους με άκομψο τρόπο.

Ο «τυπάρας» έκανε λόγο για λασπολογία σε βάρος του, που θα σήκωνε και μηνύσεις, ωστόσο είπε πως «... δεν θα πέσω στο επίπεδό τους» και έστειλε μήνυμα στήριξης στην Εθνική στις δύσκολες ώρες που περνά.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε στην «Αθλητική Κυριακή» για:

-το πώς αποφάσισε να βοηθήσει την Εθνική από άλλο πόστο: «Μετά την ήττα από τη Ρουμανία δέχτηκα αλλεπάλληλες προσκλήσεις από την ΕΠΟ, τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση, αλλά πήρα την απόφαση να πάω και να βοηθήσω με όλους μου τις δυνάμεις, γιατί όταν δέχεσαι κάλεσμα από την Εθνική δεν είναι εύκολο να αρνηθείς. Μίλησα με τον προπονητή και με τα παιδιά, για να ανέβει η ψυχολογία που δεν ήταν στο καλύτερο σημείο. Η συνεργασία με τον κ. Ρανιέρι ήταν πάρα πολύ καλή. Έπαιξε ρόλο για να πάρω την απόφαση. Θεωρώ πως συνεργαστήκαμε καλά».

-το γιατί δεν άλλαξε η εικόνα της Εθνικής: «Όταν είσαι εντός γηπέδου μπορείς να επηρεάσεις τα πράγματα άμεσα, όταν είσαι εκτός των επηρεάζεις έμμεσα. Στο ποδόσφαιρο δεν πατάς το κουμπί και περνάς από ήττες σε νίκες ή το αντίθετο. Παλαιότερα είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά αυτή η ψυχολογία δυστυχώς έχει αλλάξει πλέον και δεν είναι εύκολο να επανέλθει. Έγιναν πολλές αλλαγές από το καλοκαίρι και μετά, και σε άτομα του σταφ, και του προπονητή, αλλά και παικτών. Όλα αυτά επηρέασαν ώστε να μη γίνει το κατάλληλο ξεκίνημα. Έγινε μια επιλογή, η ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις της και η Εθνική θα πρέπει να μη στέκεται σε καμία απώλεια, προπονητή ή ποδοσφαιριστή».

-τη συνεργασία με τη διοίκηση Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ: «Έγιναν πάρα πολλά πράγματα στη συνέχεια. Από ένα σημείο και μετά η ΕΠΟ, όταν έχει επιλέξει έναν διευθυντή θα πρέπει να τον στηρίζει σε όποια απόφαση παίρνει κι όχι να είναι στο άλλο άκρο. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα τα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια. Η διοίκηση της ΕΠΟ είχε πει στην πρόσληψη του κ. Μαρκαριάν πως είναι επιλογή δική μου και διαχώριζε τη θέση της. Αν δεν πήγαινε καλά, ο Καραγκούνης θα έφταιξε. Δεν τον ήθελαν τον κ. Μαρκαριάν, κανένας. Λίγες μέρες μετά έγινε αυτή η αλλαγή συναισθημάτων και ξαφνικά ο κ. Μαρκαριάν αγαπήθηκε.

Με αιτία όλα αυτά έφτασε η ΕΠΟ, ο κ. Γκιρτζίκης και οι όποιοι σύμβουλοι να φτάσουμε 14 Αυγούστου κι ενώ έκανα χρήση της άδειάς μου να μου καταγγελθεί η σύμβαση, να μου τοιχοκολληθεί στο σπίτι λες και ήμουν απατεώνας. Δεν είχε την ευθιξία κάποιος να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει κάτι, ενώ υπηρετώ για 25 χρόνια το εθνόσημο. Οι κύριοι όλοι αυτοί, με πρώτο τον κ. Γκιρτζίκη, με βρήκαν στην ομοσπονδία, δεν τους βρήκα εγώ. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο τους για τη συνέχεια και γιατί έγιναν όλα αυτά. Δεν μπορούν πάντως να μου σπιλώνουν την επαγγελματική αξιοπρέπεια.

Υπήρχαν πολλές συκοφαντίες, ψέματα και λάσπη, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος να διακοπεί οποιαδήποτε σύμβαση. Δεν θα φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Ξέρω πως αν πήγαινα δικαστικώς δεν θα είχαν καμία τύχη, αλλά επειδή είμαι 25 χρόνια στην Εθνική δεν θα πάω δικαστικώς απέναντι στην ΕΠΟ, αν και θα μπορούσα. Δεν θα το συνεχίσω. Περίμενα απλώς να δω πού θα φτάσει η στάση της ομοσπονδίας. Περίμενα να δω αν θα είχε κανένας το φιλότιμο και την ευθιξία να μιλήσει κανένας από την ΕΠΟ για ό,τι έγινε. Ξέρουν όλοι ποιος είμαι».

-την επιλογή του Μαρκαριάν: «Θα μπορούσα να επιλέξω κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά σαν ποδοσφαιριστής και τώρα από αυτό το πόστο θέλω να βλέπω την ουσία. Και με βάση το μπάτζετ που υπήρχε πήγαμε σε μια επιλογή, για κάτι που θα γινόταν άμεσα και γρήγορα, γιατί θέλαμε αμέσως τα αποτελέσματα. Ήθελα κάποιον που ξέρει από Εθνική ομάδα, γιατί και ο κ. Ρανιέρι ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έχοντας για λίγο καιρό τους παίκτες. Επέλεξα τον κ. Μαρκαριάν γιατί ήξερα πως θα δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ για την Εθνική, όπως κι έγινε. Με τον κ. Μαρκαριάν δεν είχα να χωρίσω κάτι.

Τις τελευταίες εβδομάδες μού είχε πει πως είχε μια διαφορετική φιλοσοφία με τον κ. Κωστένογλου και θα ήθελε να μη συνεχίσει να δουλεύει μαζί μας. Εγώ δεν θεωρούσα ότι έπρεπε να φύγει κάποιος και να θεωρηθεί πως αυτός έφταιξε. Θεωρούσα πως όπως άρχισε το τιμ, έπρεπε να τελειώσει. Έγινε ένα ραντεβού με τον προπονητή στο οποίο δεν ήμουν ποτέ παρών κι από εκεί μπορεί να καταλάβει κάποιος πολλά πράγματα. Μετά ακολούθησε κι άλλο, χωρίς να ήμουν πάλι παρών».

-το αν έχει μετανιώσει: «Αυτό που έγινε με τον κ. Μαρκαριάν βαραίνει εμένα γιατί εγώ τον πρότεινα. Όμως από τη στιγμή που μου ζητούσε βοήθεια η Εθνική δεν μπορούσα να αρνηθώ. Μαθαίνεις από τη ζωή, εμπειρίες είναι όλα. Εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εμπειρίες είναι όλα».

-το μέλλον της Εθνικής: «Η Εθνική είναι πάνω από όλα και ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα, όχι μόνο στα καλά, αλλά και στα άσχημα. Είτε υπάρχουν ελπίδες είτε όχι, όσοι παίζουν θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι τιμή να παίζεις με το εθνόσημο. Δεν φτάσαμε τυχαία στην καλύτερη δεκάδα του κόσμου. Παίζαμε με τον ίδιο τρόπο το κάθε παιχνίδι. Αυτό που πολλοί θεωρούσαν αποκρουστικό, το 1-0, ήταν πολύ σημαντικό. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά τα αποτελέσματα έκρυβαν κάτω από το χαλάκι ό,τι γινόταν. Τώρα που δεν έρχονται τα αποτελέσματα, βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει ό,τι θέλει».

-το δικό του μέλλον: «Θα παίξω σε ένα τουρνουά με την Ίντερ, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στη Σανγκάη. Θα κάνω προετοιμασία τις επόμενες μέρες για να είμαι σε καλή κατάσταση, γιατί είναι μια πολύ τιμητική παρουσία». -το πού θα ήταν πιο χρήσιμος για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ίσως κάποιοι από την ΕΠΟ και να ταρακουνήθηκαν που ακούστηκε πως μπορεί να γίνω πρόεδρος της ομοσπονδίας (γέλια). Αυτό που είχα επιλέξει είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα, κοντά στα παιδιά. Είναι άλλο τι κάνει η ομοσπονδία και άλλο τι κάνει η Εθνική. Η Εθνική είναι υπεράνω όλων και θα πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές».

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar αγριολουλουδο

    Τυπαρα,αυτη ειναι ηΕλλαδα και κανεις δεν μπορει να σε κατηγορησει για το στραπατσο της εθνικης.Προσωπικα για μενα με βαση τις επιτυχιες σου σε εθνικο και συλλογικο επιπεδο (διαρκεια)εισαι ο καλυτερος ελληνας ποδοσφαιριστης.Μονη επισημανση επρεπε να μεινει ο κορμος της εθνικης σχεδον εξ ολοκληρου.προταση ακαδημια Γ.Καραγκουνη "copa greece academy"

  2. avatar SER 8

    ΡΕ ΣΥ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ
    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΡΗΚΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ? ΤΟΤΕ Ο ΔΟΜΑΖΟΣ Ο ΣΙΔΕΡΗΣ Ο ΔΕΛΙΚΑΡΗΣ Ο ΒΑΖΕΧΑ Ο ΝΤΕΤΑΡΙ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ Ο ΓΚΑΛΗΣ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ Ο ΜΑΤΖΙΚ Ο Ο Ο Ο Ο ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ? ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ( ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΜΑΔΑΣ ) ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙ '' ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑ ΜΠΑΛΑ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Η ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ . ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΦΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ . ΑΙΝΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ . ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ . ΣΗΜ : ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ '' ΛΙΓΟΣ '' ΦΕΡΝΕΙ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει