Οι εξελίξεις στους ερυθρόλευκους επηρεάζουν και το πράσινο στρατόπεδο με τον κόσμο των πρασιών να αναμένει στην αυριανή συνάντηση από τον Τζίγκερ και τον Πατέρα να δώσουν ξανά τα χέρια.
Ο Νικόλας Πατέρας αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας κάτι που σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει στο τέλος της. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού βρέθηκε το τελευταίο διήμερο στη Μύκονο. Εκεί όπου τα βλέμματα εκείνων που τον «πέτυχαν» αντίκρισαν μια γνώριμη για όσους τον ξέρουν «σύνθεση», παρέα δηλαδή με τον κολλητό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πυρετός λοιπόν στον Παναθηναϊκό ανεβαίνει καθώς εκκρεμεί η κουβέντα που έχουμε προαναγγείλει πως θα γίνει, με πιθανότερη μέρα πραγματοποίησής της την Τρίτη. Πέρα από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Νικόλα Πατέρα στη συζήτηση το παρόν θα δώσουν και οι περισσότεροι μέτοχοι του «τριφυλλιού» (ή όσοι τέλος πάντων το επιθυμούν), με τον κόσμο της ομάδας να περιμένει με αγωνία το φινάλε της κουβέντας αυτής να βγάλει τον Παναθηναϊκό ενωμένο και δυνατό.
Είναι σαφές και έχει καταγραφεί και στα προηγούμενα ρεπορτάζ ότι κοινή πρόθεση των μετόχων είναι η επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο.

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι τα οικονομικά δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη διετία, βλέπουν ωστόσο από την άλλη πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλος να τρέξει το καράβι με την επιτυχία και τη δυναμική του Πατέρα. Γι’ αυτό άλλωστε και καταβλήθηκε προσπάθεια να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι, μήπως και βρεθεί η χρυσή τομή.

Επειδή βεβαίως υπάρχουν αρκετά «θεματάκια» που πρέπει να ξεπεραστούν, τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα. Κρατάμε όμως την καλή διάθεση με την οποία θα πάνε όλοι στο ραντεβού και περιμένουμε να δούμε την έκβασή του. Χωρίς αμφιβολία πάντως η πιθανότητες επιστροφής του Πατέρα έχουν πλέον πολλαπλασιαστεί, αλλά πριν το πέρας της συνάντησης δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα ως δεδομένο και όλα είναι ανοιχτά.

Ακόμη δηλαδή και η οριστική ρήξη και η διάλυση της πολυμετοχικότητας, αν και επαναλαμβάνουμε πως το νόημα της σύσκεψης αυτής είναι να συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Και είναι πολλοί εκείνοι μέσα στον Παναθηναϊκό που πιστεύουν ότι με τις κατάλληλες υποχωρήσεις όλα θα πάνε καλά…

Πηγή: Gazzeta.gr