Καθώς κορυφώνεται η «μάχη» για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, σας παρουσιάζουμε τα έως τώρα δεδομένα για τις Ελληνικές και Κυπριακές ομάδες. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην τελική φάση του Champions League θα πάρουν μέρος 32 ομάδες από τις οποίες οι 22 έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους στους ομίλους. Αυτές είναι οι εξής:

Ισπανία (3) Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτητς, Βαλένθια
Αγγλία (3) Μάντσεστερ, Τσέλσι, Άρσεναλ
Ιταλία (3) Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα
Γαλλία (2) Λιόν, Μπορντό
Γερμανία (2) Μπάγερν, Σάλκε
Ρωσία (2) Ρούμπιν Καζάν, Σπάρτακ Μόσχας
Ουκρανία (1) Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ολλανδία (1) Τβέντε
Ελλάδα (1) Παναθηναϊκός
Σκοτία (1) Ρέιντζερς
Τουρκία (1) Μπούρσασπορ
Πορτογαλία (1) Μπενφίκα
Ρουμανία (1) Κλούζ

Άρα μένουν ακόμη 10 εισιτήρια από τα οποία τα 5 θα δοθούν στα προκριματικά των πρωταθλητών και τα άλλα 5 στους μη πρωταθλητές.
Για να προκύψουν τα 5 από κάθε προκριματικό… δρόμο θα φτάσουμε στην φάση των play-off (4ος προκριματικός γύρος) με τη συμμετοχή 10 ομάδων από κάθε κατηγορία (πρωταθλητής ή μη).

Ο ΠΑΟΚ θα μπει στην διεκδίκηση του εισιτηρίου των ομίλων από τον 3ο προικριματκό φύρο αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ, ενώ αν προκριθεί στα play-off των μη πρωταθλητών θα τεθεί αντιμέτωπος πιθανότατα με μια εκ των Βέρντερ Βρέμης, Σεβίλλης, Τότεναμ, Ζενίτ, και Σαμπτόρια.

Από την άλλη στο… μονοπάτι των πρωταθλητών τα πράγματα από άποψη αντιπάλων είναι σαφώς πιο εύκολα, και το γεγονός αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Κυπριακή Ομόνοια, οποία σήμερα (20/7) εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει την πρόκριση για την 3η προκριματική φάση όπου την περιμένει η Σάλτσμπουργκ. Έπειτα(αν προκριθεί) στα play-off οι πιο δύσκολες (θεωρητικά) ομάδες που μπορεί να βρει στο δρόμο της είναι: η Άντερλεχτ, η Σπάρτα Πράγας και η Βασιλεία. Ομάδες που επιτρέπουν τα όνειρα για τους Κυπρίους.

Πηγή: gazzetta.gr