Επίσημες προτάσεις για την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ως δανεικού με οψιόν αγοράς, έχουν καταθέσει στη Μίλαν οι Λιόν και Ρόμα. Οι «ροσονέρι» από την πλευρά τους δεν έχουν δώσει ακόμα απάντηση. Μέσα στην εβδομάδα, ο «Πάπα» αναμένεται να έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τον προπονητή, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αν κριθεί προτιμότερο να πάει για μια χρονια σε κάποια άλλη ομάδα, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, τότε θα αποφασιστεί αν θα συμπεριλάβουν οψιόν αγοράς στον παίκτη ή όχι. Ωστόσο, ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι πρωταθλητές Ιταλίας προτιμούν τους Γάλλους, αφού παρά το γεγονός ότι διατηρούν καλές σχέσεις και με τους δύο συλλόγους, οι «τζιαλορόσι» είναι ανταγωνιστές στη Serie A.

Τον Έλληνα αμυντικό, για τον οποίο ενδιαφέρεται και ο Ολυμπιακός, χωρίς να έχει κάνει ωστόσο επίσημη πρόταση ακόμα, έχει στο στόχαστρό της και η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μετά τη Βέρντερ Βρέμης, και οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν έρθει σε επαφή με τη Μίλαν, χωρίς να έχουν καταθέσει πρόταση, έχοντας πάρει πρώτα τη γνώμη του Ότο Ρεχάγκελ για τον 23χρονο σέντερ μπακ, αφού τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Εθνική Ελλάδας.

Από την Bundesliga υπάρχει επίσης ενδιαφέρον από το Αμβούργο, τη Λεβερκούζεν και τη Σάλκε, όπως και από την Ιταλία από τις Νάπολι, Φιορεντίνα και Τζένοα. Πρόταση αγοράς του Παπασταθόπουλου είχε καταθέσει τον Ιανουάριο η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία είναι πιθανό να επανέλθει το καλοκαίρι για την απόκτησή του.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ έχει τονίσει κατά το παρελθόν ότι αν φύγει από τη Μίλαν αυτό θα γίνει για έναν χρόνο, ως δανεικός, με σκοπό να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει την επόμενη σεζόν στο Μιλανέλο, για να διεκδικήσει θέση βασικού στην ιταλική ομάδα. Η φιλοσοφία των πρωταθλητών Ιταλίας δεν είναι να διώχνουν παίκτες, ειδικά αν πρόκεται για νεαρούς και εξελίξιμους, όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, για τον οποίο δαπάνησε το περσινό καλοκαίρι οκτώ εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Άλλωστε το επόμενο καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια των Νέστα, Γέπες, Μπονέρα και Όντο, τη στιγμή που του Έλληνα αμυντικού έχει διάρκεια για άλλα τέσσερα χρόνια. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει: «Η πρώτη μου σεζόν στην Ιταλία ήταν προσαρμογής, έμαθα πράγματα, απέκτησα καινούργιες εμπειρίες και βελτιώθηκα».

Πηγή: sport-fm.gr