Στις 13 Μαΐου του 2007 ο Ολυμπιακός νικά τον Ιωνικό 5-3 στο γήπεδο της Νεάπολης στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια είχαν κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισαν έχοντας συγκεντρώσει 71 βαθμούς, 9 περισσότερους από τη δεύτερη ΑΕΚ. Ο αγώνας δεν είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία για τους Πειραιώτες και για αυτό το λόγο ο Τάκης Λεμονής για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Ανάμεσα τους και ο Γρηγόρης Γεωργάτος που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Λεμονής, που ήταν και η τελευταία του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μετά από ένα ανιαρό πρώτο ημίχρονο που είχε ως καλύτερη στιγμή το σκαφτό πλασέ του Ριβάλντο στο 41, που κατέληξε στα δίχτυα, το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης ήταν ιδιαίτερα χορταστικό καθώς σημειώθηκαν επτά τέρματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Οκκά στο 49′ έκαναν το 0-2, όμως ο Ιωνικός απάντησε ισοφαρίζοντας μέσα σε τέσσερα λεπτά. Στο 61′ ο Νατσούρας μείωσε σε 1-2 και στο 65′ ο Φαμπίνιο να κάνει το 2-2. Η χαρά τον γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα λεπτό καθώς ο Μπόρχα ένα το 2-3 και στη συνέχεια ο Ριβάλντο το 2-4 αφού ευστόχησε από τη λευκή βούλα. Ο Βραζιλιάνος με τα δύο γκολ που πέτυχε στο ματς έφτασε τα 17 για τη σεζόν. Αυτός ήταν η τελευταία φορά που ο «Ρίμπο» αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά από την τριετή του παρουσία στο λιμάνι. Όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε από τον κόσμο για μία ακόμη φορά.

Ο δείκτης του σκορ δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς ο Μενδρινός που πέρασε ως αλλαγή, έκανε το 2-5 στο 76΄ με σουτ έξω από την περιοχή. Ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη ο Μακόρ διαμόρφωσε το τελικό 3-5.

Αυτό ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον Ιωνικό στην μεγάλη κατηγορία, στην οποία έμεινε για 13 συνεχόμενα χρόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ιωνικός: (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Φαμπίνιο, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (57′ Σαχινίδης), Ουκάρ (75′ Καραδέμητρος), Ξενίδης, Σίμος, Νατσούρας, Παβιό, Ονουάτσι (78′ Μακόρ).

Ολυμπιακός:
(Τάκης Λεμονής): Μπούτινα, Πατσατζόγλου, Στολτίδης (80′ Μάριτς), Οκκάς (80′ Παππάς), Ριβάλντο, Νε (46′ Μενδρινός), Μπόρχα, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης, Ζούλιο Σέζαρ.

Διαιτητής:
Φινοκαλιώτης (Αθηνών)

Βοηθοί:
Γαλανός (Ηρακλείου), Τσούκας (Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες κάρτες: Στολτίδης (Ολυμπιακός)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: sday