«Όταν πέφτει ένα αστέρι, κάνε μια ευχή». Από το βράδυ της Κυριακής στην Τρίπολη έχουν κάτι να εύχονται. Την άμεση επιστροφή της ομάδας τους στην Σούπερ Λίγκα.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε τη Λάρισα και έκανε πρεμιέρα στις εμφανίσεις του στην πρώτη κατηγορία. Τρία χρόνια και επτά μήνες αργότερα οι Αρκάδες αποχαιρετούν την κορυφαία κατηγορία. Ακολουθεί μια αναδρομή στην παρουσία τους στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η πρώτη χρονιά ήταν και η καλύτερη!

Ο Αστέρας Τρίπολης, άγνωστος στους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους, έρχεται ως πρωταθλητής από την Β’ Εθνική τις πρώτες τρεις αγωνιστικές μένει χωρίς πόντο στον πάτο της βαθμολογίας. Η πρώτη νίκη έρχεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος και είναι το πρώτο «θύμα» του. Ακολουθούν εκπληκτικές εμφανίσεις και νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Πλέον το «μωρό» (όπως ο ίδιος το αποκαλούσε) του Πάουλο Κάμπος έχει αρχίσει να συζητιέται παντού. Με δυνατό σημείο την δύναμη στο παιχνίδι της και την αποτελεσματικότητα εντυπωσιάζει. Η σεζόν ολοκληρώνεται χωρίς τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν, όμως είναι άκρως επιτυχημένη καθώς βρίσκει την ομάδα στην έβδομη θέση με 44.

Το πείραμα του Καρβαλιάλ και ο Κωστένογλου!

Η δεύτερη σεζόν δεν είχε ανάλογη επιτυχία. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, με τη φήμη του νέου… Μουρίνιο να τον ακολουθεί, αναλαμβάνει τον Αστέρα. Οι πρώτες αγωνιστικές δείχνουν πως η ομάδα του έχει σοβαρό πρόβλημα και έτσι σύντομα αποτελεί παρελθόν. Οι νίκες κόντρα στις μεγάλες ομάδες λείπουν και ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Ο Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει και καταφέρνει να την σώσει, ενώ την οδηγεί και στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Ολυμπιακό. Η ομάδα τερματίζει στην δωδέκατη θέση με 33 βαθούς.

Ο Γκόμεζ, η ηλιοθεραπεία και η σωτηρία!

Ο Κωστένογλου αποτελεί παρελθόν για λόγους που ακόμα και σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Ρομπέρτο Κάρλος Μάριο Γκόμεζ (!) από την Αργεντινή. Η προετοιμασία ξεκινάει και ο έμπειρος τεχνικός απολαμβάνει τον ήλιο στο Καρπενήσι την στιγμή που οι παίκτες του «καταπίνουν» χιλιόμετρα. Οι αλλαγές στο ρόστερ μεγάλες. Οι Ζαουάντ Ζαϊρί και Λούσιο Φιλομένο, δύο από τους σημαντικούς παίκτες των προηγούμενων ετών, αποτελούν παρελθόν. Αν και η σεζόν ξεκινάει καλά, η καθίζηση δεν αργεί να έρθει και τη θέση του παίρνει ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος με σωστή διαχείριση του υλικού σώζει τον Αστέρα μια αγωνιστική πριν το τέλος κόντρα στον Άρη. Οι 36 βαθμοί και η δωδέκατη θέση είναι ο απολογισμός.

Κάθε πέρσι και καλύτερα!

Το περασμένο καλοκαίρι έφερε πολλές αλλαγές στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Οι Λαζαρίδης, Καρντόσο, Έντερ, Βίλτσες, Μαρσελάο, Τσέζαρεκ αποτελούν παρελθόν χωρίς να αντικατασταθούν ουσιαστικά. Ο Βαγγέλης Βλάχος είχε… προβλήματα προσαρμογής και επιδιδόταν συνεχώς σε δηλώσεις για την Τρίπολη και η ομάδα παρά το καλό της ξεκίνημα άρχισε να παραπαίει.

Μετά από πολύ υπομονή οι ιδιοκτήτες αποφασίζουν να λύσουν την συνεργασία τους με τον έμπειρο τεχνικό και τον αντικαθιστούν με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Η ομάδα του αρχίζει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως το γκολ δεν έρχεται ούτε στα… προπονητικά διπλά. Η αγωνιστική της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό, έβαλε την ταφόπλακα σε μια τετραετία, η οποία χάρισε πολλές ωραίες στιγμές στον κόσμο της Αρκαδίας, αλλά και τους έκανε να πουν: «Κάθε πέρσι και καλύτερα».

Πηγή: sport-fm.gr