Εξαρχής δύσκολη η ανανέωση

Ήδη πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι η παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στην “πράσινη” οικογένεια θα αποτελούσε την πιο δύσκολη αποστολή. Άλλωστε, από πολύ νωρίς, ο ίδιος ο Λαρισινός γκαρντ φερόταν δυσαρεστημένος από την κωλυσιεργία της ομάδας του να επεκτείνει το συμβόλαιό του. Η παθητική στάση που τήρησε,  εν μέσω των πλέι-οφ, γύρω από την ακατάσχετη φημολογία που τον ήθελε να έχει συμφωνήσει με τον “αιώνιο αντίπαλο”, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις αμφιβολίες.

Μετά τον Ομπράντοβιτς και το Διαμαντίδη


Οι ανανεώσεις ξεκίνησαν, όπως αναμενόταν, με τον προπονητή των τίτλων, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Στην συνέχεια επικυρώθηκε η προφορική συμφωνία με τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Διαμαντίδη (υπέγραψε τριετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως).Και στο τέλος (Παρασκευή 11/06) ήρθε κι η σειρά , του “V-Span”. Στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, κλήθηκε ο Σέρβος ατζέντης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Πρόταση υπ’ αριθμόν ένα

Η υπόθεση ανανέωση για το Σπανούλη ήταν εξαρχής πιο σύνθετη απ’ εκείνες των Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη. Η διοίκηση του “τριφυλλιού” πρότεινε στο διεθνή γκαρντ τριετές συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές αποδοχές της τάξεως των 1,8 εκ. Ευρώ (5,4 εκ. Ευρώ για τρία χρόνια), οι οποίες μαζί με τα πριμ θα άγγιζαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Μπαίνει κι ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι

Τότε ο Σέρβος manager του παίχτη στράφηκε άμεσα στον “αιώνιο αντίπαλο” κι εξασφάλισε στον Σπανούλη προτεινόμενες αποδοχές, αυξημένες συνολικά κατά 600.000 Ευρώ για τριετές συμβόλαιο. Με λίγα λόγια, 6 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια. Άμεσα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανέβηκε στα 1,95 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο για τριετές συμβόλαιο, ενώ ταυτόχρονα διαμήνυσε στον Ραζνάτοβιτς ότι αυτή θα είναι και η τελική της προσφορά.

Η αντιπρόταση του Ολυμπιακού κι οι διακοπές του Σπανούλη

Οι “ερυθρόλευκοι” επανήλθαν με προσφορά που αγγίζει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές. Ακόμα αναρωτιέστε γιατί ο 27χρονος διεθνής Λαρισινός γκαρντ εξακολουθεί να ξεκουράζεται στο “νησί των ανέμων”;