«Δείξαμε μια διάθεση που δεν είχαμε»… Με τον τρόπο αυτό, ο Κώστας Μενδρινός δικαιολόγησε την νίκη του Άρη επί της Κέρκυρας στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη. Ο άσος των «κίτρινων», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο τεχνικό της ομάδας και εξέφρασε την άποψη ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Μενδρινός στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,.6:

– Τι άλλαξε ο Σάκης Τσιώλης:
«Έφερε ψυχολογία. Κάθε φορά που αλλάζει προπονητή μια ομάδα, αλλάζει η ψυχολογία. Απλώς χθες έτυχε και βάλαμε μαζεμένα τα γκολ, που δεν βάζαμε. Από άποψη τακτικής, δεν μπορεί να δώσει τίποτα ένας νέος προπονητής. Στον τομέα αυτό θα προσφέρει σε αυτά μετά από έναν-δύο μήνες. Δίνει «αέρα» και διάθεση στους παίκτες.
Πριν το παιχνίδι δεν μας είπε τίποτα άλλο από αυτά που λένε οι προπονητές στους ποδοσφαιριστές. Χθες όμως δείξαμε μια διάθεση που δεν είχαμε. Πήραμε μια βαθμολογική ανάσα και τώρα θα πάμε ακόμη καλύτερα».

– Ταιριάζει ο Τσιώλης στον Άρη;
«Τον είχα προπονητή και πριν από περίπου έξι χρόνια. Του αρέσει και η επίθεση και η άμυνα. Αυτό μας είπαν και παιδιά από τον Ολυμπιακό Βόλου που μιλήσαμε: πως έχει διάθεση, δουλεύει αρκετά και θέλει οι ομάδες του να τρέχουν αρκετά».

– Για την διακοπή της συνεργασίας με τον Κούπερ…
«Μπορεί κάποια παιδιά να μην τους ταίριαζε το σύστημα που επέλεγε. Παλιά κυνηγάγαμε το 1-0. Σε κάποιους άρεσε αυτό. Είναι θέμα απόψεων».

– Για το πρόβλημα στο γκολ:
«Δεν είναι θέμα παικτών. Και ο Κόκες, υπάρχει και ο Τσέζαρεκ. Υπάρχουν παίκτες. Το θέμα είναι πως είχε δημιουργηθεί μια ιδέα, και σε εμάς, ότι δεν βάζουμε γκολ. Το είχαμε πιστέψει κι εμείς. Δεν είναι θέμα ποιότητας. Η ψυχολογία … φταίει για όλα. Θα ήταν διαφορετικά όλα στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, εάν δεν έμπαινε το γκολ του Λαζαρίδη».

Πηγή: sport-fm.gr