Μπορεί να έφτασε στον προημιτελικό του Κυπέλλου μετά από δύο οδυνηρές ήττες στα ντέρμπι πρωταθλήματος, αλλά όταν πραγματικά παίζεται… μία κούπα, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, γίνεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όλοι ξέρουμε. Με τους Φάμπιο και Ρούνεϊ να σκοράρουν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-0 της Άρσεναλ, πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού και δείχνοντας για μία ακόμα φορά χαρακτήρα, διατήρησαν ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ.

Σοβαρός τραυματισμός για τον Τζουρού στο 78ο λεπτό μετά από σύγκρουση με τον Σανιά. Ο αμυντικός των Λονδρέζων μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάρθρωση ώμου.

Η Άρσεναλ ήταν η ομάδα που πάταγε πιο καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και μόλις στο τρίτο λεπτό έκανε την πρώτη της επίσκεψη στην εστία του Φαν ντερ Σάαρ με το σουτ του Αρσάβιν, το οποίο μπλόκαρε ο Ολλανδός γκολκίπερ. Στο 11΄ και πάλι ο Αρσάβιν έγινε κάτοχος της μπάλας μετά το λάθος του γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε άουτ.

Στο 15ο λεπτό η Μάντσεστερ έκανε αισθητή την παρουσία της με τον Ράφαελ να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους στην περιοχή και να πιάνει την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλμούνια.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, η Άρσεναλ διατηρούσε την κατοχή ωστόσο δεν κατάφερνε να την μετουσιώσει σε κάποια σημαντική ευκαιρία. Αντίθετα στο 28ο λεπτό, στην δεύτερη επίσκεψή της στην εστία του Αλμούνια, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να σκοράρει. Ο Ερνάντες έπιασε την κεφαλιά από αριστερά και πλάγια στην περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ δεν μπλόκαρε σταθερά και έτσι η μπάλα στρώθηκε στον Φάμπιο που με προβολή έκανε το 1-0.

Οι «κανονιέρηδες» απείλησαν άλλες δύο φορές μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη στο 33΄ με το σουτ του Φαν Πέρσι και η δεύτερη στο 45΄ με αυτό του Νασρί αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Φαν ντερ Σάαρ δήλωσε «παρών» και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ μπήκε ξανά δυνατά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47ο λεπτό έφτασε μία ανάσα από το να το πετύχει, αλλά ο Φαν ντερ Σάαρ είπε… διπλό «όχι» στον Κοσιελνί. Στην αμέσως επόμενη επίθεση οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν τον… νόμο του ποδοσφαίρου. Ο Ράφαελ έκανε ωραία ενέργεια έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε προς τον Ερνάντες που έβαλε την κόντρα, αυτή πήρε ύψος και ο Ρούνεϊ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Στο 54΄ ο Νασρί έκανε ένα καλό σουτ από μακριά με τον Φαν ντερ Σάαρ να διώχνει αλλά στη συνέχεια η Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει και την κατοχή και έδειχνε ότι θα κρατούσε εύκολα τη νίκη και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Στο 76ο λεπτό η Άρσεναλ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Ο Σανιά έκανε πολύ καλή σέντρα από δεξιά και ο Σαμάκ έπιασε την σκαστή κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ να λέει ξανά «όχι». Οι αλλαγές που έκανε ο Βενγκέρ δεν κατάφεραν να βοηθήσουν ουσιαστικά, ενώ το «Όλντ Τράφορντ» «πάγωσε» για ώρα λόγω του πολύ σοβαρού τραυματισμού του Τζουρού στο 80ο λεπτό.

Μετά την συνεργασία των Γκίγκς-Ρούνεϊ, ο αμυντικός της Άρσεναλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έβαλε την προβολή και ο Αλμούνια έσωσε πάνω στην γραμμή το… αυτογκόλ. Στην συγκεκριμένη φάση όμως ο Τζουρού συγκρούστηκε με τον Σανιά και τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι. Έμεινε για ώρα στο χορτάρι και τελικά αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για εξάρθρωση ώμου. Η διπλή ευκαιρία του Ερνάντες στο τελευταίο από τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων βρήκε σε ετοιμότητα τον Αλμούνια που έδιωξε με υπερένταση.

Πηγή: sport-fm.gr