Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είπε «Όχι» στην γερμανική ομάδα, η οποία ζήτησε τον Σωτήρη Νίνη στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι Πράσινοι όμως τον παραχωρούν το καλοκαίρι με 10 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εφημερίδα «Derbynews», o Παναθηναϊκός δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Χόφενχαϊμ, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, για την μετακίνηση του Σωτήρη Νίνη.

Οι Πράσινοι φέρονται να αρνήθηκαν την προσφορά για τους εξής τρεις λόγους: Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν κανέναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, καθώς θεωρούσαν ότι η διεκδίκηση του πρωταθλήματος ήταν ακόμη «ανοιχτή».

Δεύτερος λόγος ήταν ότι ήξεραν πως θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο της ομάδας, και μαζί με τα έντονα διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε – και αντιμετωπίζει – ο σύλλογος, δεν ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή για μία τέτοια παραχώρηση.

Και τρίτον, η συγκεκριμένη προσφορά δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό. Όπως φέρεται να έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτηση του 21χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή που παρακολουθείται εδώ και καιρό από το τμήμα σκάουτινγκ των γερμανών, «αν παραχωρηθεί ο Νίνης, αυτό θα γίνει με ένα ποσό της τάξης των 10 εκ. ευρώ».

Η απάντηση αυτή δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τον Χοπ, ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να ανεβάσει την προσφορά του κατά περίπου 4 εκ. ευρώ. Παρά ταύτα, η Χόφενχαϊμ δείχνει να εκτιμά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως και γενικότερα οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα, αφού το περασμένο καλοκαίρι απέκτησε τον 16χρονο αμυντικό Γιώργο Ρουμελιώτη από ομάδα της Κατερίνης.

Πηγή: gazzetta.gr