Χαρούμενος και περήφανος για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας με τη Σιένα, αλλά θλιμμένος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ, δήλωσε ο Νίκος Ζήσης. «Ήταν πολύ σημαντικό για μας αυτό το τρόπαιο», τόνισε. «Απολαμβάνω το μπάσκετ στην Ιταλία», πρόσθεσε. «Λυπηρό να βλέπεις την ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε.

Αναλυτικά, ο Νίκος Ζήσης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6…

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στην Καντού: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως όλοι οι τελικοί. Σε ένα Final 8 κάθε ματς είναι δύσκολο. Η Καντού δεν είναι τυχαία τόσο ψηλά στην Ιταλία και αν καταφέρει να διατηρήσει το ρόστερ της κι ενισχυθεί, μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα. Ήταν ισορροπημένο το ματς, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ήμασταν καλύτεροι και φάνηκε η εμπειρία μας. Έτσι κερδίσαμε έναν ακόμη τίτλο, που σημαίνει πολλά για μας. Η Σιένα είναι καινούρια ομάδα, με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι».

Για το κλίμα στο Final 8 του Τορίνο: «Αυτό ήταν το τέταρτό μου Final 8. Είχα παίξει στα δύο πρώτα με την Μπενετόν και τα δύο επόμενα με τη Σιένα. Το φετινό έγινε σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο 12.000 θέσεων στο Τορίνο. Στις κερκίδες ήταν 5.000 φίλαθλοι της Καντού και περίπου 500 της Σιένα. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική».

Για την πορεία της Σιένα στο πρωτάθλημα: «Θα δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας. Ακόμη δεν περιμένουμε κανένα αποτέλεσμα κι όλα εξαρτώνται από εμάς. Με την κατάκτηση του Κυπέλλου έχουμε ενισχυμένη αυτοπεποίθηση, ενώ επέστρεψε και ο Λαβρίνοβιτς, που είναι μεγάλη υπόθεση για μας. Είχαμε τον τραυματισμό του ΜακΚάλεμπ, που ήταν ο καλύτερος παίκτης μας φέτος, αλλά δείξαμε πόσο βάθος έχουμε κατακτώντας το Κύπελλο, αυξάνοντας τη διαφορά μας στο πρωτάθλημα και συνεχίζοντας στην Ευρωλίγκα».

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα:
«Το συμβόλαιό μου με τη Σιένα λήγει του χρόνου. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να προκύψει το καλοκαίρι. Πάντως είμαι ευχαριστημένος εδώ και απολαμβάνω αυτό που κάνω».

Για την αγωνιστική κατάσταση της παλιάς του ομάδας, της ΑΕΚ:
«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις αυτή τη μεγάλη ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς η όλη κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ είναι έτσι. Ελπίζω να βρουν οι παίκτες και ο προπονητής τη δύναμη, ώστε τουλάχιστον να κρατήσουν την ομάδα στην Α1 και το καλοκαίρι βλέπουμε. Δυστυχώς, βέβαια, κάθε καλοκαίρι τα ίδια λέμε. Η ΑΕΚ δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, γιατί έχει δώσει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ».

Για τη μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα κριθούν πολλά. Έχουν μπροστά τους σε λίγο καιρό τον τελικό Κυπέλλου. Είναι μεγάλες ομάδες, με τα προβλήματά τους και τα σκαμπανεβάσματά τους, αλλά πιστεύω πως θα δώσουν τα πάντα για να πάρουν την πρόκριση στο Final 4».

Πηγή: sport-fm.gr