Με μία επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Βραζιλίας με σκορ 17-5.
Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό του και δεν συνάντησε ιδιαίτερη αντίσταση από τους Βραζιλιάνους, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του για περισσότερο από 14 λεπτά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Γενηδουνιάς και Χαλυβόπουλος, οι οποίοι σημείωσαν από τρία τέρματα, ενώ συνολικά σκόραραν οκτώ διαφορετικοί παίκτες, αποδεικνύοντας την πληρότητα του ελληνικού ρόστερ.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής (20/07, 11:00) απέναντι στην ισχυρή Ιταλία, με φόντο την πρόκριση στην τετράδα και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.