Με γκολ του Βαγιαννίδη στο 96ο λεπτό, λίγο πριν την παράταση, ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών νίκησε με 1-0 τον Άρη που έμεινε με 9 και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας για 20ή φορά στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας και την έξοδο στην Ευρώπη.

Το άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο σίγουρα δεν βοηθούσε κανέναν, ούτε τους παίκτες ούτε τους υπόλοιπους που ήταν στο γήπεδο, να νιώσουν ότι είναι ένα μεγάλο ματς. Και από εκεί και πέρα, το άγχος που υπήρχε στις δύο πλευρές, αφού ο χαμένος θα έμενε εκτός Ευρώπης, δεν βοηθούσε στο να δούμε ένα καλό παιχνίδι.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε μόνο μία ευκαιρία -και ήταν για τους Κίτρινους- τα λέει όλα: Στο 25′ ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε φάουλ, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά και ο Λοντίγκιν απέκρουσε με δυσκολία, για να απομακρυνθεί αμέσως μετά η μπάλα πριν τη σπρώξει στα δίχτυα ο Μορόν.

Τα νεύρα και τα λάθη, με λίγα λόγια, ήταν αυτά που κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δεύτερου τα δεδομένα άλλαξαν: Στο 51′ ο Κώτσιρας που είχε κίτρινη κάρτα έκανε μαρκάρισμα στον Σαμόρα για 2η και τελικά την είδε όντως, με τον Παναθηναϊκό να μένει με 10 παίκτες.

Τα πράγματα δυσκόλευαν, πλέον, για τους Πράσινους και η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη για αυτούς στο 56′, αν ο Σαμόρα δεν αστοχούσε εξ επαφής μετά το γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ από αριστερά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για τους Κίτρινους.

Ο Άρης μπορούσε σε εκείνη τη φάση να κάνει το 1-0, δεν το έκανε όμως και το μετάνιωσε πικρά στη συνέχεια, με τα δεδομένα να αλλάζουν ξανά στα επόμενα λεπτά και μάλιστα με οδυνητό τρόπο για αυτόν…

Στο 65′ έμεινε με 10 παίκτες και η ομάδα του Άκη Μάντζιου λόγω αποβολής του Νταρίντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χτύπημα στον Αράο και στο 71′ οι Θεσσαλονικείς έμειναν με 9 παίκτες αφού αποβλήθηκε και ο Ζουλ για χτύπημα στον Μπακασέτα εκτός φάσης.

Περισσότερα σε λίγο…Το παιχνίδι είχε γίνει πλέον… ροντέο και ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε αριθμητικό μειονέκτημα απέκτησε πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να ψάξει πιο έντονα τα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Ένα γκολ στο οποίο πλησίασε στο 93′ με το σουτ του Μπακασέτα που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Και εκεί που όλα έδειχναν παράταση, ήρθε τελικά το γκολ – λύτρωση για τους Πράσινους. Στο 96′ ο Μπερνάρ έδωσε στον Χουάνκαρ και αυτός έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Βαγιαννίδη να κινείται στο πίσω δοκάρι και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό το 20ο κύπελλο της ιστορίας του.

Παναθηναϊκός (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρντ, Μαντσίνι (62′ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Ζαν Ζουλ, Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Μορόν.