Με γκολ του Πίτσου στο 93ο λεπτό ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, νίκησε με 1-0 εκτός έδρας τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League και τον έφερε… ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν νίκη στη διαδικασία των play out και γενικά έδειχναν να σκέφτονται το τέλος της σεζόν, οπότε ήταν μια καλή ευκαρία για την ομάδα της Ηπείρου να πάρει τη νίκη και να ανανεώσει τις ελπίδες για παραμονή. Και η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να το κάνουν στο 40′ αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε την προβολή του Ροζάλες και κράτησε το 0-0, το οποίο ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει η ομάδα του με βάση την απόδοσή της.

Ο ΠΑΣ παρέμενε καλύτερος και στο ξεκίνημα του β’ μέρους αλλά στο 63′ χρειάστηκε την απόκρουση του Νάγκι στο τετ α τετ με τον Μπαρτόλο για να μη βρεθεί πίσω στο σκορ. Ο βοηθός, βέβαια, είχε σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ, η φάση όμως ήταν καθαρή, οπότε αν έμπαινε γκολ θα μετρούσε μετά την εξέταση του VAR.

Όπως και να έχει, η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και το 0-0 παρέμεινε, με τους Γιαννιώτες να προσπαθούν στη συνέχεια να πιέσουν, να απειλήσουν και να σκοράρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Και αν αυτό ήταν κακό, αυτό που συνέβη στις καθυστερήσεις ήταν χειρότερο: Εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο στο 93′, πλασέ του Πίτσου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Πρώτη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης στα play out, μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση απομένει για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα…

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Τζίνο (60′ Ντεμίρ), Ροζάλες (65′ Ριένστρα), Ροσέρο (60′ Λεό), Παμλίδης (65′ Τζίμας), Κόντε.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (89′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63′ Γκος), Καλτσάς (70′ Ζουγλής), Παλάσιος (46′ Μπαρτόλο), Ρεγκίς, Μιριτέλο (89′ Μάντζης).