Τα σενάρια των προηγούμενων μηνών που ήθελαν ομάδα από το Ντουμπάι να μπαίνει στην Αδριατική Λίγκα, γνωστή ως ABA Liga, ώστε να ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη συμμετοχή της και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ειδικά στη Euroleague, επιβεβαιώθηκαν τελικά.

Οι Άραβες έχουν κάνει… ντου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αγοράζοντας πολλές ομάδες και τώρα θέλουν να μπουν και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όχι με το να αγοράσουν όμως και εκεί όμως αλλά με το να συμμετέχουν οι δικές τους. Κάτι που δεν ακούγεται και δεν είναι λογικό, από την άλλη, όμως, ο αθλητικός είναι μια τεράστια βιομηχανία πλέον και το χρήμα ορίζει τα πάντα. Και χρήμα οι Άραβες έχουν αμέτρητο…

Η Αδριατική Λίγκα, επομένως, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι από τη νέα σεζόν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα και η Dubai BC, θα είναι η μία από τις 16 ομάδες που θα πάρουν μέρος και αυτό σημαίνει ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουν πλέον την πόρτα να ανοίγει σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή ομάδα τους και στο EuroCup ή στη Euroleague, η οποία είναι και ο μεγάλος στόχος τους.