Οι Άραβες έχουν μπει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω της αγοράς αρκετών ομάδων και τώρα ετοιμάζονται για το μπάσκετ όπου έχουν ακόμη πιο τολμηρά σχέδια, με τα δημοσιεύματα στη Σερβία να κάνουν λόγο για είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα ώστε να γίνει έτσι το βήμα για τη συμμετοχή της και στη Euroleague που είναι ο απώτερος στόχος.

Η Αδριατική Λίγκα είναι ένα πρωτάθλημα που ιδρύθηκε το 2001 και στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από τη Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και τη Σλοβενία. Ουσιαστικά, δηλαδή, είναι σαν το πρωτάθλημα της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και σε αυτό το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να μπει ομάδα από το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Σερβίας, όπως για παράδειγμα η Mozzartsport, στη γενική συνέλευση που θα γίνει το τριήμερο 12-15 Μαρτίου οι ομάδες-μέτοχοι θα αποφασίσουν για το αν θα μπει στο πρωτάθλημα ομάδα από το Ντουμπάι και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε πως αυτό θα συμβεί αφού το κλίμα είναι θετικό.

Για να υπάρξει, πάντως, είσοδος αυτής της ομάδας στη Λίγκα θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό, να υπάρξει ομόφωνη απόφαση, να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες-μέτοχοι και όχι απλά η πλειοψηφία. Και από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα έχει ανοίξει ο δρόμος και θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο της αραβικής ομάδας και στη Euroleague, σενάριο που παίζει εδώ και πολύ καιρό.