Το Ντουμπάι δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη έχει όμως εξαιρετική σχέση με τα λεφτά και αυτός είναι ένας λόγος που δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να δούμε κάποια ομάδα του να συμμετέχει στη Euroleague, με τον στόχο προς το παρόν να είναι η συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα.

Ένα δημοσίευμα του Encestando το βράδυ της Τρίτης (23/10) επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο επέκτασης της Euroleague με τη συμμετοχή μιας ομάδας από το Ντουμπάι σε λίγα χρόνια. Σενάριο που είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πέρυσι και από τότε συντηρείται ανα τακτά διαστήματα από τον διεθνή Τύπο, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον το έχουν όλοι στο μυαλό τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, το πρώτο βήμα θεωρείται η συμμετοχή στην Αδριατική Λίγκα, πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ομάδες από Σερβία, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία και Μαυροβούνιο. Το να πάρει, βέβαια, μέρος στην Αδριατική Λίγκα μια ομάδα άλλης χώρας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αφού είχε συμβεί το 2011-23 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί, όμως, συμμετέχουν ούτως ή άλλως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το Ντουμπάι δεν είναι στην Ευρώπη και δεν συμμετέχει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση, δεν αποκλείεται όμως η αρχή να γίνει τώρα, όπως είπε σε δηλώσεις του και ο διευθυντής της Αδριατικής Λίγκας, Μιλίγια Βογίνοβιτς.

«Το Ντουμπάι επιθυμεί να μπει στην Αδριατική Λίγκα. Έχουμε μιλήσει ήδη, έχουμε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, θα συνεχίσουμε τις επαφές το επόμενο διάστημα», ήταν τα λόγια του.