Το σενάριο εισ;Oδου ομάδας από το Ντουμπάι στη Euroleague υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και η ισπανική El Mundo Deportivo το θεωρεί δεδομένο πλέον, αναφέροντας ότι από τη σεζόν 2024-25, την επόμενη δηλαδή, οι Άραβες μπαίνουν στη διοργάνωση, στο ταμείο της οποίας θα μπει το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η καταλανική εφημερίδα, η απόφαση για είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι αναμένεται να επισημοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου. Το μόνο που απομένει είναι η υποστήριξη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάτι που δεν έχει συμβεί προς το παρόν, με τις 13 ομάδες-μετόχους της Euroleague (μεταξύ των οποίων οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός) να παίρνουν από ένα εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμεη 5ετία ως ενίσχυση από τους Αραβες.

Από εκεί και πέρα, συνεχίζει η El Mundo Deportivo, το Ντουμπάι θέλει να διοργανώσει και δύο Final Four, με τη λίγκα όμως να μην έχει δώσει, τουλάχιστον προς το παρόν, κάποια εγγύηση ότι αυτό θα γίνει. Παράλληλα, με το συμβόλαιο της Turkish Airlines να λήγει το 2025, είναι πιθανό να υπάρξει πρόταση από την Emirates.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τους Ισπανούς, είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα γραφτεί ιστορία με τη συμμετοχή ομάδας από τον αραβικό κόσμο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.