Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Miami Open ήταν πολύ σύντομη τελικά αφού ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Ντένις Σαποβάλοφ, σε ένα παιχνίδι που άρχισε το βράδυ της Παρασκευής (22/3) και ολοκληρώθηκε… μία μέρα μετά λόγω της έντονης βροχής που είχε ως συνέπεια τη διακοπή του.

Ο Έλληνας τενίστας, Νο11 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στον Καναδό που είναι στο Νο126. Παρ’ όλα αυτά, τελικά ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο του τουρνουά…

Με το σκορ στο 2-1 στα games υπέρ του Σαποβάλοφ από το βράδυ της Παρασκευής, όταν και υπήρξε η διακοπή λόγω της βροχής, όλοι περίμεναν ότι ο Τσιτσιπάς θα έμπαινε δυνατά για να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πρώτο σετ αλλά τελικά το έχασε με… 6-2 και αυτό τα λέει όλα για την απόδοσή του.

Ο Στέφανος ήταν, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε οπωσδήποτε να αντιδράσει, να πάρει το δεύτερο σετ και να κριθούν τα πάντα στο τρίτο, αλλά τελικά το έχασε και το δεύτερο με 6-4 και μαζί έχασε και τον αγώνα μέσα σε 1 ώρα και 42 λεπτά.

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Indian Wells ήρθε και αυτός στο Miami Open και το καλό, τουλάχιστον, για τον Τσιτσιπά είναι ότι από εδώ και πέρα θα έχει να κάνει με τουρνουά σε χωμάτινη επιφάνεια, η οποία είναι και η αγαπημένη του.

Τα σετ: 6-2, 6-4