Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή του πρωταθλήματος για να πάει στην Κύπρο και να αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο νίκησε με 1-0, σκορ που την αδικεί με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε, χάρη σε γκολ του Φαν Βέερτ στο 9ο λεπτό και ενώ 2.500 οπαδοί της δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της κυπριακής ομάδας και το χάρηκαν όλοι. Οι άνθρωποι του Απόλλωνα Λεμεσού, οι οπαδοί της Ένωσης που έδωσαν βροντερό παρών, ο Ματίας Αλμέιδα που έκανε ό,τι δοκιμές ήθελε και ο Φαν Βέερτ που σκόραρε και αυτό, ακόμη κι αν μιλάμε για φιλικό αγώνα, βοηθάει πάντα ψυχολογικά τους επιθετικούς.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Κιτρινόμαυροι είχαν την πρώτη μεγάλη φάση τους στο 8′ με το γύρισμα του Πισάρο για τον Λιούμπισιτς που δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, στο επόμενο λεπτό όμως ήρθε το γκολ: Γύρισμα του Κροάτη από αριστερά, πλασέ του Φαν Βέερτ και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Δύο λεπτά μετά ο Αραούχο σούταρε άστοχα από πλάγια θέση εντός περιοχής ενώ στο 29′, μετά τη συνεργασία του με τον Πισάρο, είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Λέουβενμπεργκ. Η ΑΕΚ, γενικά, είχε τον απόλυτο έλεγχο, όπως δείχνει και το 69%-31% στην κατοχή της μπάλας αλλά και το 6-0 στις τελικές προσπάθειες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να πετύχει κι άλλα γκολ. Πάντα, όμως, κάτι γινόταν λάθος στο τέλος και οι ευκαιρίες χάνονταν.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού σταδιακά έπεσε και ήταν και λογικό με δεδομένες τις αρκετές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές. Τόσο ο Ματίας Αλμέιδα όσο και ο συνάδελφός του στον πάγκο του Απόλλωνα Λεμεσού έκαναν ό,τι δοκιμές ήθελαν να κάνουν, οι οπαδοί στις εξέδρες τραγουδούσαν συνεχώς και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-0 και με τους οπαδούς της ΑΕΚ να ζητάνε τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Απόλλων Λεμεσού (Πάμπλο Ματσίν): Λέουβενμπεργκ, Νταρίκουα, Σιέλβικ (74′ Πέρετζ), Εκπολό, Σάντος (71′ Πεϊμπέρνες), Γιούρσεβιτς, Κολ, Αρτεάν, Βαλμπουενά (71′ Αδωνη), Κρμέντσικ, Μπακένγκα (71′ Κοστάκε).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (64′ Πήλιος), Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί (87′ Ραντόνια), Φερνάντες (58′ Ελίασον), Γιόνσον, Λιούμπισιτς (46′ Ζίνι), Πισάρο (64′ Πόνσε), Αραούχο (64′ Τσούμπερ), Φαν Βέερτ (64′ Αμραμπατ).