Με αφορμή την αθώωση των οπαδών της ΑΕΚ που είχαν συλληφθεί επειδή είχαν ανάψει καπνογόνα σε ταράτσα γηπέδου δίπλα στο γήπεδο της Λαμίας, η Original 21 με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στον νέο αθλητικό νόμο και τις αυστηρές διατάξεις του για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Μία μέρα μετά την αθωωτική απόφαση από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ αναφέρουν τα εξής σε ανακοίνωσή τους…

«ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ !

Τα αδέρφια μας είναι ελεύθερα. Εμείς πάντα θα είμαστε ελεύθεροι και θα μαχόμαστε για τα δικαιώματα μας και την ελευθερία μας. Αυτή που η κυβέρνηση θέλει να καταλύσει με έναν άθλιο και συνάμα επικίνδυνο αθλητικό νόμο. Νόμο κατασκευασμένο με προφανή στόχο το οπαδικό κίνημα.

Ένα οπαδικό κίνημα που χωρίς να θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλο μας, έχει τις δικές του τεράστιες ευθύνες και οφείλει να προβεί σε γενναία αυτοκάθαρση.

Σε μια χώρα που η αστυνομία δηλώνει καθημερινά απούσα σε συνεχή σοβαρά εγκλήματα αλλά είναι πάντοτε παρούσα κι άμεσα «αποτελεσματική» όταν έχει να δράσει κατά οπαδών.

Σε μια χώρα που επιτρέπεται να πανηγυρίζεις με πυρσούς νίκες πολιτικών κομμάτων αλλά την ίδια ώρα απαγορεύεται να πανηγυρίσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τη νίκη της ομάδας σου. Επικίνδυνα πράγματα, περίεργα μονοπάτια…

Σε αυτή τη χώρα που οι πολιτικά αρμόδιοι για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αρνούνται πεισματικά να ακούσουν τους προβληματισμούς και τις θέσεις των ίδιων των οπαδών.

Σε αυτή την χώρα λοιπόν, εμείς θα συνεχίσουμε την μοναχική πορεία μας, σε δρόμους και γήπεδα. Δεν μας τρομάζει τίποτα. Θα πολεμάμε πάντα και το άδικο θα μας βρίσκει μπροστά του. Αυτό είναι υπόσχεση.

Τέλος κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους φορείς. Τα βίαια μέτρα ιστορικά σε αυτή την χώρα φέρνουν βία.

Αλλάξτε όσο είναι καιρός τον αντισυνταγματικό νόμο που αφορά τους οπαδούς. Οι οπαδοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε στα δικαστήρια να μπορούν να έχουν οι οπαδοί την ίδια ποινική αντιμετώπιση την οποία έχουν όλοι οι πολίτες. Να έχουν τα ίδια νομικά δικαιώματα και όταν καταδικάζονται να τυγχάνουν αντίστοιχης ποινικής μεταχείρισης, της οποίας τυγχάνουν ακόμα και οι καταδικασθέντες για κακουργήματα.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ !

ΥΓ: Αρθρο 4 Συντάγματος: (Ισότητα των Ελλήνων)

  1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».