Με γκολ των Χουάνπι, Μαυρία και Λομόνακο ο Παναιτωλικός νίκησε με 3-0 τον Πανσερραϊκό για την 1η αγωνιστική των play out της Stoiximan Super League και είναι πλέον στο +1 από Κηφισιά και Βόλο που μοιράζονται την προτελευταία θέση.

Οι φιλοξενούμενοι, αν και αδιάφοροι βαθμολογικά, ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ευκαιρία και μάλιστα στο 1ο λεπτό, με τον Χατζηστραβό να βγάζει την κάθετη για τον Άλεξιτς που δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσάβες, για να πάρουν στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας οι γηπεδούχοι.

Οι Αγρινιώτες είχαν την πρώτη τους προσπάθεια στο 10′ με το πλασέ του Ντίας εκτός περιοχής και ακολούθησε στο 20′ η αδύναμη κεφαλιά του Τορεχόν μετά τη σέντρα του Μαυρία. Όπως και να έχει, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε αρχίσει να πιέζει όλο και περισσότερο και τελικά άνοιξε το σκορ στο 26′ με το πλασέ του Χουάνπι μετά την πάσα του Καρέλη.

Έχοντας πλέον και το προβάδισμα, ο Παναιτωλικός ανέβασε ρυθμό με στόχο το δεύτερο γκολ και δεν άργησε να το πετύχει. Στο 34′, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Τορεχόν σέντραρε από αριστερά και ο Μαυρίας πλάσαρε αμέσως για το 2-0, βάζοντας βάσεις νίκης.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πέτυχαν κι άλλο γκολ, στο 43′, με τον Ντίας αλλά η μπάλα είχε βρει στο χέρι του πριν εκτελέσει και ο διαιτητής το ακύρωσε. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, βγήκε με το σκορ στο 2-0 και στο δεύτερο η ομάδα του Πετράκη είχε ως στόχο να διαχειριστεί το προβάδισμα και το έκανε.

Ο Παναιτωλικός ήλεγχε πλήρως την κατάσταση, δεν ένιωσε κάποιο μεγάλο κίνδυνο από τον απογοητευτικό Πανσερραϊκό και τελικά στο 93′ ο Λομόνακο με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 3-0.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Μάριος Οικονόμου, Μλάντεν, Τάμπιτζε, Τορεχόν, Χουάνπι (90’+2’ Μπουζούκης), Τσιγγάρας (90’+2’ Μπαμπόκ), Φρ. Ντουάρτε (89’ Μπελεβώνης), Ντίας (83’ Λιάβας), Καρέλης (83’ Λομόνακο).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής (65’ Μπετανκόρ), Χατζηστραβός (90’+1’ Σοφιανός), Μπέργκστρεμ, Άγγελος Οικονόμου (46’ Ουεντρεάγκο), Μορέιρα, Ντανκερλούι (46’ Γκοτζαμανίδης), Ουάρντα, Τομάς (65’ Μούργος), Άλεξιτς.