Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός όμως δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί που σκόραρε στο 78′ και στο 87′ μετέτρεψε το σκορ σε 2-1 και πήρε τη νίκη που τον διατηρεί στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Τέταρτο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τέταρτη νίκη, με τον Μαροκινό φορ να είναι και πάλι, όπως και στα προηγούμενα ματς, σε κατάσταση… killer και να δίνει τη λύση στην ομάδα του, η οποία έβλεπε το παιχνίδι να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελε. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και σκόραραν στο 6′ με τον Ναβάρο αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ, με τους φιλοξενούμενους, στον αντίποδα, να έχουν ένα σουτ του Μάντζη στο 9′ χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, ο Ναβάρο αστόχησε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ροντινέι και στο 32′ ήταν η σειρά του Φορτούνη να προσπαθήσει να σκοράρει κάνοντας το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ. Το 0-0, επομένως, παρέμενε αλλά δεν αργούσε η στιγμή που θα άλλαζε και θα γινόταν στο 0-1… Στο 40′ η ομάδα της Τρίπολης είχε πολύ καλή ευκαιρία με το πλασέ του Γιαμπλόνσκι εντός περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε, με τους δύο να… μονομαχούν ξανά λίγα λεπτά μετά.

Στο 45′, συγκεκριμένα, ο Κρέσπι έκανε τη σέντρα και ο Γιαμπλόνσκι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αυτή τη φορά για το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Όταν επέστρεψαν από αυτά ο Μεντιλίμπαρ έκανε αμέσως τρεις αλλαγές και δεν άργησε να κάνει -στο 57′- και την τέταρτη, η οποία ήταν και αυτή που έκρινε τα πάντα: Έξω ο Ιμπόρα, μέσα ο Ελ Κααμπί.

Οι Πειραιώτες πίεζαν, πλέον, για την ισοφάριση και απείλησαν στο 63′ με το δυνατό σουτ του Ποντένσε που μπλόκαρε ο Τσιφτσής και στο 67′ με τη σέντρα του Ροντινέι που απομάκρυνε την τελευταία στιγμή ο Καρμόνα, για να ακολουθήσει στο 73′ το κοντινό σουτ του Ροντινέι που απέκρουσε ο Τσιφτσής κρατώντας το 0-1. Όχι για πολύ ακόμη όμως…

Στο 77′, μετά την εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Ποντένσε από τον Καρμόνα και ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 78′ και ισοφάρισε (1-1), με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει στη συνέχεια το δεύτερο γκολ και να το πετυχαίνει τελικά στο 87′ ξανά με τον Μαροκινό φορ, με κοντινή προσπάθεια αυτή τη φορά, μετά το γύρισμα του Όρτα (2-1).

Έτσι, οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη και πήγαν στους 50 βαθμούς, στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Μπιανκόν (46′ Βέζο), Ροντινέι, Έσε (46′ Τσικίνιο), Ιμπόρα (57′ Ελ Καμπί), Ορτα, Φορτούνης, Καμπράλ (46′ Ποντένσε), Ναβάρο (79′ Γιόβετιτς).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (71′ Γκος), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71′ Παλάσιος), Κρέσπι, Σίτο (59′ Καλτσάς), Μάντζης (59′ Μιριτέλο).