Οι συνεχόμενες αντιδράσεις των οπαδών των γερμανικών ομάδων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να στέλνουν με… τηλεκατευθυνόμενα τα καπνογόνα στους αγωνιστικούς χώρους, έφεραν τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού οι συζητήσεις της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με υποψήφιους επενδυτές ναυάγησαν.

Το DFB, ο οργανισμός επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία δηλαδή, είχε ανάψει το πράσινο φως για την είσοδο επενδυτών στις ομάδες, προκαλώντας την οργή των οπαδών που θέλουν να βλέπουν λίγο πιο ρομαντικά τα πράγματα και να έχουν λόγο στις εξελίξεις των ομάδων τους μέσω των ψήφων των μελών.

Έτσι, τους προηγούμενους μήνες είδαμε σε γήπεδα της Bundesliga οπαδούς να ρίχνουν μπαλάκια του τένις ενώ στη συνέχεια υπήρξαν διαμαρτυρίες και με σοκολατένια νομίσματα στους αγωνιστικούς χώρους. Οι αντιδράσεις, μάλιστα, όσο περνούσε ο καιρός δυνάμωναν αντί να μειώνονται, μέχρι που φτάσαμε στα… τηλευκατυθυνόμενα καπνογόνα.

Έτσι, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γερμανίας, αποφασίστηκε να σταματήσουν οι συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές, όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Ντόρτμουντ Χανς Γιοακίν Βάτσκε: ««Η συμφωνία χάλασε. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις, δεν φαίνεται πλέον δυνατή η επιτυχής συνέχιση της διαδικασίας».

«Η εκτελεστική επιτροπή της DFL αποφάσισε να μην συνεχίσει το πλάνο να διαπραγματευτεί την εμπορική συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε από την πλευρά της η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.