Η απόφαση του DFL, του οργανισμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία, να ανοίξει την πόρτα, για πρώτη φορά στα χρονικά, στις ιδιωτικές επενδύσεις έχει προκαλέσει πολλά νεύρα στους οπαδούς, οι οποίοι αποφάσισαν να πετάξουν μπαλάκια του τένις σε αγώνες της Bundesliga σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στο γερμανικό ποδόσφαιρο έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τη ρομαντική πλευρά με το να μην επιτρέπουν σε κάποιον ιδιώτη να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών των κλαμπ. Τώρα, όμως, το DFL είναι υπέρ της ιδιωτικής επένδυσης θέλοντας να πουλήσουν ένα ποσοστό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μια απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς και το έδειξαν: Στον αγώνα Μπόχουμ – Ουνιόν Βερολίνου οι οπαδοί πέταξαν μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο ενώ σε όλους τους αγώνες, εκτός από τα μπαλάκια, υπήρξε και απόλυτη σιωπή από τους οπαδούς στα πρώτα 12 λεπτά.

Παράλληλα, υπήρξε και ρίψη σοκολατένιων νομισμάτων, με τους οπαδούς να απευθύνονται με διάφορα πανό στο DFL και να ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ποτέ με την απόφαση που πάρθηκε.