Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι ο Σαμέτ Ακαϊντίν θα ταξιδέψει στην Αθήνα το Σάββατο (13/1) για να ολοκληρωθεί και επισήμως το deal με τον Παναθηναϊκό και ακριβώς έτσι έγινε, με τον 29χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό να προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να τονίζει στις πρώτες του δηλώσεις ότι ήρθε για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Φατίχ Τερίμ είχε ζητήσει την απόκτηση του Ακαϊντίν και οι Πράσινοι έφτασαν σε συμφωνία μαζί του και στη συνέχεια τα βρήκαν και με τη Φενέρμπαχτσε. Μια συμφωνία που προβλέπει τον δανεισμό του παίκτη ως το τέλος της σεζόν, με το Τριφύλλι να έχει και οψιόν αγοράς του.

Ο Τούρκος στόπερ, λοιπόν, είναι ήδη στην Αθήνα και στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο Τερίμ και στον στόχο της ομάδας.

«O Φατίχ Τερίμ έπαιξε ρόλο, μόλις με ζήτησε στον Παναθηναϊκό δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Είναι σημαντικό που έχουμε στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα κι αυτός ήταν ένας λόγος επίσης που ήρθα. Στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα εδώ και να πάω με την εθνική ομάδα στο Euro. Ελπίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Τούρκος αμυντικός και συνέχισε.

«Είναι ο Αράo εδώ που παίζαμε στην ίδια ομάδα, μου έχει πει κάποια πράγματα, έχω μιλήσει μαζί του. Είδα αγώνες της ομάδας και είδα και τους οπαδούς μας που είναι πάρα πολύ καλοί. Ευχαριστώ πάρα πολύ ανυπομονώ να δω το γήπεδο και να παίξω για την ομάδα».

Όσο για το αν είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στη ρεβάνς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη (17/1), είπε: «Η απόφαση είναι του προπονητή μας, εγώ είμαι έτοιμος όποτε μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ».