Με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει για 5ο σερί ματς και με τον Τσούμπερ να βρίσκει επίσης δίχτυα η ΑΕΚ πέρασε με 2-1 από το Καραϊσκάκη στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και είναι -μαζί με τον ΠΑΟΚ- στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να βρίσκεται στο -8 και να βγαίνει, σιγά-σιγά, από τη μάχη του τίτλου.

Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η βαθμολογία, τα πράγματα ήταν εξαιρετικά απλά και για τις δύο ομάδες: Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο. Υπό αυτή την έννοια, θα περίμενε κανείς ότι θα βλέπαμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα… έπεφταν κορμιά. Ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θα έπαιζαν ανοιχτά και επιθετικά. Τι είδαμε τελικά; Ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση έδειχνε πιο ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, είχε κατοχή μπάλας σε ποσοστό 65% και από το 15′ κι έπειτα άρχισε να βγαίνει μπροστά με απειλητικές διαθέσεις.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είχε την πρώτη της μεγάλη φάση στο 19′ από το λάθος γύρισμα του Μασούρα αλλά λάθος έκανε και ο Ρότα που έβγαινε μόνος προ του Πασχαλάκη. Οι Κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ σε αυτή τη φάση, όπως και σε αυτή του 27ου λεπτού με την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου Βίντα, για να έρθουν τελικά τα γκολ λίγα λεπτά μετά.

Στο 32′ ο Λιβάι Γκαρσία με εντυπωσιακό άλμα μετά το κόρνερ του Άμραμπατ έκανε το 0-1 με κεφαλιά και στο 38′, έπειτα από νέα εκτέλεση κόρνερ, έδωσε κεφαλιά-πάσα στον Τσούμπερ που έγραψε από κοντά το 0-2. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει και να μειώσει πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 44′, όταν ο Φορτούνης πέρασε την κάθετη για τον Μασούρα που βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-2.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν, επομένως, να ξαναμπούν στο παιχνίδι και είχαν ένα ημίχρονο στη διάθεσή τους για να ισοφαρίσουν ή και να κάνουν την ανατροπή. Ο δικέφαλος αετός, από την άλλη πλευρά, είχε ως στόχο να διαχειριστεί την κατάσταση και δεν έδειξε διάθεση να ψάξει το τρίτο γκολ για να καθαρίσει τον αγώνα. Έτσι, το ντέρμπι ήταν ανοιχτό και δεν έλειψαν και οι φάσεις που προκάλεσαν ένταση, νεύρα και διαμαρτυρίες.

Στο 68′ ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή θεωρήθηκε ότι έκανε κοντρόλ με το χέρι ενώ λίγα λεπτά μετά ο Ναβάρο βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα του Κάλενς αλλά στο VAR αποφάσισαν, αφού εξέτασαν τη φάση, ότι δεν υπήρχε πέναλτι. Δύο φάσεις που προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στους Πειραιώτες, την ίδια ώρα που οι Κιτρινόμαυροι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά με στόχο το τρίτο γκολ.

Η ΑΕΚ είχε τέσσερις ευκαιρίες, οι τρεις μεγάλες, στο τελευταίο 10λεπτο για το 1-3 αλλά δεν το έκανε, γεγονός πάντως που δεν της στοίχισε τελικά αφού κράτησε το 1-2, πήρε το τρίποντο και είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (83’ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (83’ Ζέλσον Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90’+1’ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (90’+1’ Φερνάντες), Τσούμπερ (90’+1’ Πόνσε), Λιβάι Γκαρσία (77’ Γιόνσον).