Ο ΠΑΟΚ είχε ήδη εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου του στο Europa Conference League αλλά αυτό δεν τον επηρέασε και υποδέχθηκε την Ελσίνκι για την τελευταία αγωνιστική με στόχο να τη νικήσει και να πάει στους 16 βαθμούς, όπως και έκανε δηλαδή με το τελικό 4-2.

Οι Φινλανδοί μπήκαν στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσουν και τα κατάφεραν αφού μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Ραντούλοβιτς που πήρε την πάσα του Μπαντέ και τελείωσε σωστά τη φάση για το 0-1. Ένα γκολ στο οποίο ο δικέφαλος του βορρά λίγο έλειψε να απαντήσει στο 14′, όταν ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα κατέληξε στον Μιχαηλίδη που με προβολή την έστειλε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άρχισε σταδιακά να ανεβάζει ρυθμό, μετέφερε το παιχνίδι προς την αντίπαλη περιοχή, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 33′ με το κακό τελείωμα του Κωνσταντέλια μετά το γύρισμα του Κεντζιόρα και την προσποίηση του Τάισον, για να έρθει τελικά το 1-1 στο 37′: Γύρισμα του Μεϊτέ, δυνατό σουτ του Οζντόεφ και η μπάλα στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας ανεβάσει απόδοση και ψυχολογία, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης… Στο 47′ ο Κωνσταντέλιας με το αριστερό, μετά το… τσαφ του Κασκίνεν, έκανε το 2-1 και στο 53′ ήρθε και το 3-1 από την προβολή του Μιχαηλίδη μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είχε βάσεις νίκης, είχε τον πλήρη έλεγχο και στη συνέχεια ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες με τις αλλαγές του, περιμένοντας από την ομάδα του να παραμείνει σοβαρή ως το τέλος του αγώνα. Ένας αγώνας που είχε κι άλλα γκολ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο τελευταίο 5λεπτο.

Στο 85′ ο Μουργκ μετά τη συνεργασία του με τον Τάισον τελείωσε ωραία τη φάση εντός περιοχής για το 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στο 91′ με πέναλτι του Χετεμάι, ο οποίος ανατράπηκε από τον Μάρκος Αντόνιο.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ 16
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9
Αμπερντίν 6
Ελσίνκι 2

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72’ Βιεϊρίνια), Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72’ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (72’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (80’ Τζίμας).

Ελσίνκι: Μάενπαα, Τοϊβιο, Ντα Γκράτσα, Χαμαλάινεν, Σοϊρι, Κανελλόπουλος (66’ Κουασιβί-Μπενισάν), Λίνγκμαν (80’ Παάνανεν), Κέσκινεν (66’ Ολίλα), Χόστικα (66’ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (66’ Ολουσάνια), Μπαντέ.