Με τα επεισόδια μεταξύ οπαδών να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα αυτή τη σεζόν στους ευρωπαϊκούς αγώνες των κυπέλλων που διοργανώνει η UEFA, οι γερμανικές αρχές έχουν κυκλώσει την 30η Νοεμβρίου ως μια δυνητικά «επικίνδυνη» ημερομηνία. Εκείνη την Πέμπτη, οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα βρίσκονται στη Γερμανία και μάλιστα σε απόσταση 270 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

Ο Ολυμπιακός θα επισκεφθεί την έδρα της Φράιμπουργκ (30/11, 19:45) για την 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League, αναζητώντας μια νίκη που θα τον βάλει και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην τρίτη θέση του ομίλου με τέσσερις πόντους, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της συγκεκριμένης θέσης που εξασφαλίζει την είσοδο στο Conference League, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί στο γήπεδο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (30/11, 22:00), ψάχνοντας δύο αποτελέσματα προκειμένου να κάνει βήμα προς την πρωτιά του 7ου ομίλου, μιας και ήδη έχει «σφραγίσει» την παρουσία του στα νοκ άουτ.

Παράλληλα, με δεδομένο το δυναμικό ελληνικό στοιχείο που υπάρχει στη Γερμανία και την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, αλλά και το ιστορικό βίας που έχουν οι ultras των ελληνικών συλλόγων, οι αρχές παρατηρούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και κάνουν σχέδια καλύτερου ελέγχου τους. Άλλωστε, αυτή τη σεζόν σχεδόν σε κάθε εντός έδρας ματς γερμανικής ομάδας έχουν σημειωθεί επεισόδια και συμπλοκές ακόμη και μικρής έκτασης.