Σε απολογία κλήθηκε από την UEFA η Γουέστ Χαμ για το ματς με τον Ολυμπιακό στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και συγκεκριμένα για τους πανηγυρισμούς του Λούκας Πακετά και των συμπαικτών του μπροστά στους οπαδούς των Ερυθρόλευκων, αφού η κίνησή τους θεωρήθηκε προκλητική.

Ήταν το 74ο λεπτό της αναμέτρησης στο Λονδίνο όταν οι Άγγλοι έκαναν το 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με γκολ του Βραζιλιάνου. Ένα γκολ που επέλεξε να πανηγυρίσει, για να τον ακολουθήσουν και οι συμπαίκτες του, μπροστά από την εξέδρα που φιλοξενούσε τους οπαδούς της ελληνικής ομάδας.

Ο Πακετά με χαρακτηριστικές κινήσεις προς την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού ήταν σαν να τους έλεγε ότι δεν θα φύγουν με τη νίκη από το Λονδίνο και η συγκεκριμένη ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη από την πλευρά της UEFA, η οποία κάλεσε την αγγλική ομάδα σε απολογία.

Ο παρατηρητής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε ξεκαθαρίσει πριν το παιχνίδι ότι δεν θα ανεχθεί το παραμικρό και σημείωσε στην έκθεσή του τους πανηγυρισμούς του Πακετά, όπως επίσης και το γεγονός ότι αμέσως μετά οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο τρία μπουκάλια νερού.