Η UEFA γνωστοποίησε τους διατητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της Πέμπτης (9/11) στο Europa League και στο Europa Conference League και ως εκ τούτου Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξέρουν ποιοι θα σφυρίξουν τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς τους.

Στο «Λόντον Στέιντιουμ» το Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός για τον πρώτο όμιλο του Europa League θα σφυρίξει ο έμπειρος Ματέι Γιουγκ, που είναι από τους καλύτερους διαιτητές στην Ευρώπη. Πρόσφατα ο Σλοβένος ρέφερι σφύριξε στο ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1. Επίσης έχει βρεθεί αρκετές φορές στην Ελλάδα καθώς στα περσινά playoffs ήταν ο άρχων της αναμέτρησης ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0 ενώ πριν τρία χρόνια είχε σφυρίξει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0.

Ο Γιουγκ είχε βρεθεί σε ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού και την περασμένη σεζόν καθώς είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3 ενώ παλιότερα είχε διευθύνει τις αναμετρήσεις: Μπάγερν Μονάχου-ΑΕΚ 2-0, Ντιναμό Κιέβου-ΑΕΚ 0-0, Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ματέι Ζούνιτς, Μανουέλ Βιντάλι, 4ος ο Ασμίρ Σάργκοβιτς και στο VAR ο Γερμανός Κρίστιαν Ντίνγκερτ με τον γνώριμό μας Κροάτη Ιβάν Μπέμπεκ.

Στο «Roazhon Park» για το Ρεν – Παναθηναϊκός του 6ου ομίλου του Europa League, ορίστηκε ο Γουίλιαμ Κόλουμ από την Σκωτία. Όσον αφορά στο παρελθόν του με ελληνικές ομάδες έχει σφυρίξει τα ματς: Ζόρια-ΑΕΚ 1-4, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 3-1, ΑΕΚ-Λοκοκομοτίβ 1-3, Παναθηναϊκός-Κοπεγχάγη 0-2 και ΠΑΟΚ-Χέρενφεν 1-1. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Φράνσις Κόνοερ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι και 4ος ο Ντέιβιντ Ντίκινσον.

Elite διαιτητής στην «OPAP Arena»

Στην «OPAP Arena», τώρα, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Μαρσέιγ για την 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Europa League και… άρχοντας του ματς θα είναι ο Γκλεν Νίμπεργκ από τη Σουηδία. Πρόκειται για διαιτητή Elite της UEFA, ο οποίος είχε βρεθεί τον Αύγουστο στον δρόμο του Ολυμπιακού και το εντός έδρας παιχνίδι με τη Γκενκ, για τα προκριματικά του Europa League.

Ο 35χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει και στην Stoiximan Super League και πιο συγκεκριμένα το ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0 τον Νοέμβριο του 2022. Βοηθοί του είναι οι Μάχμποντ Μπέιγκι και Αντρέας Σέντερκβιστ, ενώ 4ος ο Χοακίμ Έστλινγκ.

Τέλος στο ματς του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν για τον 7ο όμιλο του Europa Conference League επιλέχθηκε ο Αλβανός Γιουτζίν Τζάγια ενώ βοηθοί του θα είναι οι Ντογιάντο Μιφτάρι – Ρέντι Άβντο και τέταρτος ο Ολσιόν Ιζειράι. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ιταλός Ντανιέλε Κίφι με AVAR τον συμπατριώτη του, Μάρκο Σέρα.