Η Μπαρτσελόνα άρχισε πολύ ωραία το Clasico της La Liga ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τον Γκουντογκάν αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ονειρικό φινάλε αφού μετά την ισοφάριση στο 68′ με τον Μπέλιγχαμ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 92′ με τον Άγγλο και πήρε μεγάλη νίκη με 2-1, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή και να αφήσει στο -4 την αντίπαλό της.

Πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι, το οποίο παρακολούθησαν και οι Rolling Stones, η βαθμολογία είχε ως εξής: Χιρόνα 28 βαθμούς, Ρεάλ 25, Μπαρτσελόνα 24. Έξι λεπτά μετά την έναρξη, στη live βαθμολογία, οι Καταλανοί ήταν στους 27 αφού ο Γκουντογκάν εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Τσουαμενί και Αλάμπα τελειώνοντας τη φάση με πλασέ για το 1-0.

Οι Καταλανοί πήραν από νωρίς το προβάδισμα και στο 16′ θα μπορούσαν να το διευρύνουν αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το σουτ του Φερμίν εντός περιοχής, με τους Μαδριλένους να μην είναι καλοί και να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη του δεύτερου όμως, στο 47′, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ροντρίγκο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 51′, η Μπαρτσελόνα είχε και δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Μαρτίνεθ, με τη Ρεάλ να αντιδρά στη συνέχεια και να ισοφαρίζει στο 68′ με πολύ ωραίο σουτ του Μπέλιγχαμ εκτός περιοχής. Το ντέρμπι ήταν πλέον στο 1-1 και όλα έδειχναν πως αυτό θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, προς ικανοποίηση και της Χιρόνα που θα έμενε μόνη στην 1η θέση, μέχρι που ήρθε το 92ο λεπτό…

Σε εκείνο το χρονικο σημείο ο Καρβαχάλ πήγε για τη σέντρα, ο Μόντριτς παρενέβη και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Μπέλιγχαμ που έκανε το 1-2 από κοντά δίνοντας μεγάλη νίκη στη Βασίλισσα, η οποία πήγε στους 28 βαθμούς (όσους και η Χιρόνα), αφήνοντας τους Καταλανούς στους 24.