Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, τοποθετήθηκε επί των όσων είπε ο πρόεδρος της Stoiximan Super League και ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που διεξήχθη την Τρίτη (10/10) με αποτέλεσμα την εκλογή του Πίτερ Φρόιντφελντ ως νέου αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

O κ. Κοσμάς είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της διαδικασίας, σύμφωνα με το gazzetta.gr: «Συμφωνούμε απόλυτα με τον χαρακτηρισμό ως απαράδεκτων όσων είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απαράδεκτα επειδή εμείς ενεργούμε μόνο βάσει των καταστατικών προβλέψεων και η όλη διαδικασία όπως διαπιστώνουμε γίνεται απόλυτα εντός του κανονιστικού πλαισίου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως έγινε γνωστό εδώ, ο υποψήφιος που τέθηκε υπόψη μας έχει την έγκριση της UEFA, έχει μιλήσει με τον αρμόδιο της UEFA για τον τομέα της διαιτησίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με όσα συζητήσαμε και στην λίγκα… Το γεγονός πως δεν έστειλε η UEFA κάποιους άλλους υποψήφιους είναι δικό της θέμα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε επί μήνες αν θα στείλει, χωρίς καν να είναι δεδομένο πως θα το κάνει. Όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι απαράδεκτα».

Από τη συνεδρίαση του οργάνου αποχώρισαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο κ. Μαρινάκης είπε πως είναι «ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην Super League και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα!», ενώ και ο Παναθηναϊκός κατήγγειλε μεθοδεύσεις στη διαδικασία.