Μία από τις διαχρονικές συζητήσεις στο ποδόσφαιρο είναι αυτή που αφορά στο ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, οπότε σε αυτή τη λογική δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και για την καλύτερη 11άδα, με το τηλεοπτικό Bein Sports να ζητάει τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα πράγματα, βασικά, είναι πολύ πιο απλά από ό,τι φαίνονται: Ο καθένας κρίνει με βάση το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ποδόσφαιρο, με βάση το τι του αρέσει. Δεν είναι παράλογο, επομένως, να υπάρχουν διαφωνίες για το ποιος είναι ή υπήρξε ο καλύτερος, είναι λογικό. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, το Bein Sports ζήτησε τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να έχει μια πιο… αντικειμενική άποψη.

Το ζητούμενο ήταν να δοθεί απάντηση στο ποιοι παίκτες απαρτίζουν την καλύτερη 11άδα όλων των εποχών και δόθηκε… Στο τέρμα, λοιπόν, σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη είναι ο Σοβιετικός Λεβ Γιασίν ενώ στα δύο άκρα της άμυνας είναι δύο Βραζιλιάνοι: Δεξιά ο Μάρκος Καφού, αριστερά ο Ρομπέρτο Κάρλος. Όσο για το δίδυμο των στόπερ; Το απαρτίζουν οι Πάολο Μαλντίνι και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Από εκεί και πέρα, το δίδυμο στα χαφ είναι οι Ζινεντίν Ζιντάν και Τσάβι Ερνάντες, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να είναι στα άκρα της επίθεσης. Το 10άρι της ομάδας είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον Πελέ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, η καλύτερη 11άδα όλων των εποχών σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη είναι η εξής: Γιασίν, Καφού, Μπεκενμπάουερ, Μαλντίνι, Ρομπέρτο Κάρλος, Τσάβι, Ζιντάν, Ρονάλντο, Μέσι, Μαραντόνα, Πελέ.