Η ΑΕΚ θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Europa League αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Μπράιτον την προσεχή Πέμπτη (21/9) και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, όπως φάνηκε και από την εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπράιτον είχε έξι αλλαγές στην 11άδα της αλλά αυτό δεν την επηρέασε καθόλου παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο στο Όλντ Τράφορντ. Η αντίπαλος της Ένωσης στο Europa League άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό με τον Γουέλμπεκ μετά τη σέντρα του Αντινγκρά και την προσποίηση του Λαλάνα, για να έρθει η αντίδραση της Γιουνάιτεντ με το δοκάρι του Ράσφορντ στο 34′ και το γκολ του Χόιλουντ στο 40′ που ακυρώθηκε μέσω VAR.

Όπως και να έχει, το ημίχρονο βγήκε με το σκορ στο 0-1 και στο 53′ ο Γκρος με προσποίηση και σουτ εντός περιοχής έγραψε το 0-2, για να ακολουθήσει το 0-3 στο 71′ με ωραίο πλασέ του Ζοάο Πέδρο! Πάρτι, δηλαδή, για τη Μπράιτον, με την ομάδα του Μάντσεστερ, η οποία είναι ήδη στο -9 από την κορυφή της Premier League μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές, να πετυχαίνει απλά το γκολ της τιμής στο 73′ με τον Ανιμπάλ.