Την ώρα που η εθνική ομάδα του μπάσκετ ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Μουντομπάσκετ μετά τη νίκη επί της Σερβίας, η ποδοσφαιρική εθνική Γερμανίας είναι σε μια δύσκολη κατάσταση αφού η φιλική ήττα με 4-1 από την Ιαπωνία και μάλιστα εντός έδρας έφερε την απόλυση του Χάνσι Φλικ, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει.

Στο Μουντιάλ 2022, στο Κατάρ, η παρουσία των Γερμανών ήταν απογοητευτική και τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν από τότε: Έξι αγώνες με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες, με την τελευταία εξ αυτών να είναι με εντός έδρας 4άρα από την Ιαπωνία σε φιλικό παιχνίδι.

Ένα αποτέλεσμα που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν την απόλυση του Χάνσι Φλικ. Μια απόλυση που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/9), με τον 58χρονο προπονητή να αποχωρεί έχοντας γράψει 12 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας.

Όσο για την επόμενη μέρα; Σύμφωνα με τη Bild το μεγάλο φαβορί είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν που είχε απολυθεί την περσινή σεζόν από τη Μπάγερν Μονάχου, με την ομοσπονδία να θέλει να κλείσει άμεσα το θέμα, έχοντας μπροστά της το Euro 2024 το οποίο θα διοργανώσει η Γερμανία.