Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει μπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο Γ’ Τμήμα του ΣτΕ συζητήθηκαν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει Μητροπόλεις, πολίτες, μοναχές, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επέκταση του συμφώνου.

Όπως υποστηρίζουν, με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ήδη εφαρμόζεται προσβάλλονται τα χρηστά ήθη.

Οι δικηγόροι των προσφευγόντων υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι η επέκταση   του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στο  οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι η έννοια των χρηστών ηθών είναι αόριστη  είτε αυτή καταγράφεται στο Σύνταγμα, είτε στον Αστικό Κώδικα.

Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.