Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως. Η έκρηξη ακούστηκε σε πολύ μεγάλη ακτίνα, ενώ ανάγκασε αρκετούς από του περιοίκους να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε τσάντα την οποία άφησαν μπροστά από το κτίριο δυο άτομα, και πυροδοτήθηκε στις 03:25 σήμερα Παρασκευή, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο μετέβησαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας και να βρουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κλειστή είναι η οδός Λουκάρεως και οι γύρω δρόμοι. Κανονικά γίνεται η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας. Στο κτίριο υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές, όπως και σε παρακείμενα κτίρια, όπου έσπασαν τζάμια.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο του Εφετείου, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή. Η ίδια πετάχτηκε από τον ύπνο της και βγήκε αμέσως στο μπαλκόνι του σπιτιού της, ενώ το ίδιο έκαναν και όλοι οι γείτονές της.

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά. Παράλληλα, ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Β. Χρονόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι ο φρουρός είδε δύο άτομα που έβαλαν την βόμβα στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών.

IMG_6964 IMG_6967 IMG_6993 IMG_6996 IMG_7052

IMG_7056

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος