Νέες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας από γείτονες του 45χρονου από τον Αυλώνα, που κατηγορείται για εμπρησμό, με έναν κάτοικο να αναφέρει πως απειλούσε να βάλει φωτιά, επειδή είχε προστριβές με ένα άτομο.

«Από δεύτερο άτομο είχα ακούσει ότι απειλούσε κάτω στην καφετέρια και έλεγε ότι κάποιος τον πείραξε και θα τους έβαζε φωτιά να τους κάψει. Εγώ είμαι 70 ετών τον ξέρω όλα μου τα χρόνια και είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Ούτε τσακώνεται, ούτε φωνάζει και κάθε μέρα πήγαινε σε αγροτικές δουλειές, γιατί έχει πολλά κτήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κάτοικος της περιοχής στην εκπομπή Live News.

Επίσης, το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega αναφέρει πως η σύλληψή του δεν προκάλεσε έκπληξη στους κατοίκους στον Αυλώνα, γιατί φέρεται ο 45χρονος να έβαλε φωτιές στο παρελθόν.

Όπως αναφέρουν γείτονες του, η κατάσταση του 45χρονου ξέφυγε όταν διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε για τα ψυχιατρικά του προβλήματα. Μάλιστα, ο 45χρονος πρώην δικηγόρος απασχόλησε για πρώτη φορά το 2019 όταν συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα πυρκαγιάς.

Σημειώνεται, ότι με απόφαση της Εισαγγελίας, έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.