Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος του 45χρονου συλληφθέντα, χθες, για εμπρησμό στον Αυλώνα. Η δίωξη αφορά το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος έλαβε ήδη προθεσμία για την απολογία του για την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι την απολογία του ο 45χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

«Είναι ένας άκακος άνθρωπος»

Μιλώντας στο MEGA νωρίτερα, ο δικηγόρος του ξεκαθάρισε: «Δεν θα αποτελέσει ο πελάτης μου το εξιλαστήριο θύμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάποιων να κρύψουν την ανικανότητα της κρατικής εξουσίας για δασοπυρόσβεση».

«Ο εντολέας μου αρνείται την κατηγορία. Έχει βαριά προβλήματα ψυχιατρικά και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ούτε στη Δικαιοσύνη, ούτε στην τοπική κοινωνία» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος του 45χρονου.

Στον 45χρονο καταλογίζεται ότι έβαλε 7 πυρκαγιές σε 4 διαφορετικά σημεία στον Αυλώνα. Ο συγκεκριμένος έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Σε έλεγχο που έγινε σπίτι του, βρέθηκαν πευκοβελόνες, φλόγιστρο και προσανάματα.

Μιλώντας στο Live News του MEGA, ο δικηγόρος του 45χρονου, ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή υπάρχει μια διαρροή για τη συγκεκριμένη δικογραφία, που παρουσιάζεται ως δικηγόρος. Ο άνθρωπος έχει τελειώσει τη νομική αλλά έχει απωλέσει τη δικηγορική ιδιότητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και ασχολείται με τα αμπελουργικά. Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία έχει πολλά χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα αναγνωρισμένα γνωστά στην τοπική κοινωνία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν συνέχεια με αυτό το αυτοκίνητο.

Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι είναι επικίνδυνος; Τον καταδικάσατε ήδη τον συγκεκριμένο άνθρωπο ενώ δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αν τέλεσε τους εμπρησμούς; Είναι ένας άκακος άνθρωπος. Δεν τον σέβεστε όταν τον λέτε επικίνδυνο.

Για το αν έχει γίνει θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. 45 χρονών άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ, κατ’ αρχήν επικίνδυνος δεν είναι».