Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος κατηγορούμενος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την πολύωρη απολογία του κατηγορούμενου ιερέα του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα ενώ πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο πατέρας Αντώνιος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου υπό άκρα μυστικότητα συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ιερέας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και στο πολυσέλιδο υπόμνημα επιχειρεί να αντικρούει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς σε βάρος του.

Στο πλευρό του βρέθηκε και η πρεσβυτέρα η οποία, μάλιστα, κατάθεσε στο πλαίσιο της ανάκρισης ως μάρτυρας υπεράσπισης. Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας περίπου 20 πρόσωπα τα οποία προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο για να καταθέσουν. Μεταξύ των μαρτύρων που στηρίζουν τον κατηγορούμενο ιερέα βρέθηκαν και τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, φιλοξενούμενοι της δομής, που φέρονται να κατάθεσαν ότι ο 19χρονος καταγγέλλοντας τους προσέγγισε επιχειρώντας να τους πείσει να στραφούν χωρίς λόγο σε βάρος του πατέρα Αντώνιου.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρεται να χαρακτηρίζει τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση κατασκευασμένες κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες με στόχο τον ίδιο και τη δομή. Μάλιστα, μέσω των συνηγόρων του, ο ιερέας φέρεται να προσκόμισε βίντεο, που σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει ότι την ημέρα στην οποία αναφέρεται ο 19χρονος ότι τον παρενόχλησε , τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και ο καταγγέλλοντας βρισκόταν σε άλλο χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο κατηγορούμενος κλήθηκε να εξηγήσει το λόγο που ο 19χρονος έστησε σκευωρία , όπως ισχυρίζεται , σε βάρος του απάντησε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά». Για να ενισχύσει τις αναφορές του ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να επικαλέστηκε, κατά την διάρκεια της απολογίας του, και φωτογραφικό υλικό με το οποίο όπως ισχυρίζεται προκύπτει ότι μετά την καταγγελία ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή γεγονός που κατά τον ίδιο αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού» έχει και άλλα ανοικτά μέτωπα με τη δικαιοσύνη. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να καθίσει ο ιερέας στο εδώλιο κατηγορούμενος για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, μαζί με ακόμη επτά πρώην υπαλλήλους της δομής, καθώς του αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Επιπλέον , ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της δομής και η πρεσβυτέρα ελέγχονται για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της Οργάνωσης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.