Έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό, αλλά και στην οικεία της αδελφής της, Μαγδαλένας Καϊλή στην Κηφισιά, πραγματοποίησαν τις τελευταίες 72 ώρες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας. Στις έρευνες το «παρών» έδωσε και Βέλγος εισαγγελέας, εκτελώντας ευρωπαϊκή εντολή για έρευνα από τις δικαστικές αρχές των Βρυξελλών.

Ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιήσουν επιτόπιες έρευνες, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους.

Δημητρακόπουλος: Κατασχέθηκε ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσω ανακοίνωσής του αναφέρθηκε στο γεγονός της εφόδου, τονίζοντας πως το μόνο που κατασχέθηκε από το σπίτι της ευρωβουλευτού ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της το οποία ήταν δώρο από τους νονούς της. Επίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος αναρωτήθηκε για την έρευνα που διεξάγεται τους τελευταίους εφτά μήνες.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες στην οικία της κ Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κύριο Ραφαέλ Μαλανίνι. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο, το μόνο αξίας αντικείμενο , που βρέθηκε και κατασχέθηκε(!!!) ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί!!

Κατά τα λοιπά η αδερφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών. Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού, δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης. Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο!

Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα κ αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα».