Στα χέρια της ανακριτικής και εισαγγελικής Αρχής, βρίσκεται πλέον το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Ανασταζία, η οποία δολοφονήθηκε στην Κω. Αυτό φέρεται να επιβεβαιώνει πως η 27χρονη γυναίκα βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ιατροδικαστής ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη νεκροψία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός όμως δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν έχει προκληθεί από ανθρώπινο χέρι ή από σκοινί». Η γυναίκα φέρεται να δολοφονήθηκε Δευτέρα ή Τρίτη, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστός ο χρόνος του θανάτου της.

Η γυναίκα που αγνοούνταν από την προηγούμενη εβδομάδα, βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα σκεπασμένη με κλαδιά και χώμα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος παραμένει κρατούμενος κατηγορούμενος προς το παρόν μονάχα για αρπαγή, όμως θεωρείται από τις αρχές ο βασικός ύποπτος.

Νωρίτερα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Πολωνός σύντροφος της 27χρονης.
Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος. Νωρίτερα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Πολωνός σύντροφος του θύματος για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με μηνύματα που αντάλλαξαν λίγο πριν το θάνατό της. Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα στην περιοχή ώστε να βρουν επιπλέον στοιχεία.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τετάρτη.

«Απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε» λέει ο πατέρας της 27χρονης

Σίγουρος πως η κόρη του απήχθη και βιάστηκε πριν δολοφονηθεί εμφανίζεται ο πατέρας της 27χρονης Αναστάζια, με δηλώσεις του στα πολωνικά ΜΜΕ. «Ο πατέρας της κοπέλας, που γεννήθηκε στο Βρότσλαβ, δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κόρη του απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Ήταν ένα καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί».  

Όπως αναφέρουν τα πολωνικά ΜΜΕ, όταν η σύζυγός του και μητέρα της 27χρονης πέταξε για την Ελλάδα, ο ίδιος είχε ήδη «ένα κακό προαίσθημα». Φέρεται μάλιστα να της είπε χαρακτηριστικά «θα πας για ένα πτώμα». Σύμφωνα με την αφήγηση του πατέρα «Η σορός της λέγεται ότι ήταν σε άθλια κατάσταση επειδή είχε παραμείνει για έξι ημέρες στη ζέστη. Αρχικά, η ταυτοποίηση επρόκειτο να γίνει χθες, αλλά ίσως ήθελαν πρώτα να προετοιμάσουν κατάλληλα τη σορό, ώστε να μην σοκαριστεί η σύζυγός του, εξηγεί ο πατέρας της 27χρονης».

Όπως αναφέρει ακόμα το δημοσίευμα, μεταφέροντας την αφήγηση του πατέρα: «Λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, η Αναστασία είχε κάψει το χέρι της. ”Αυτό το έγκαυμα την σκότωνε, επειδή την απασχολούσε πολύ η εμφάνισή της. Έτριβε το χέρι της με αλοιφές, αλλά δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Έτσι της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Κουβέντιασε με τα παιδιά στην αγορά και της υποσχέθηκαν να της φέρουν ένα”.

Την εξαπάτησαν, προφανώς περιμένοντας να νυχτώσει. Ίσως είχαν ρίξει κάτι στο ποτό της κατά τη διάρκεια των λίγων ωρών που είχε περάσει μαζί τους. Όταν τηλεφώνησε στο φίλο της, είπε ότι ένας άντρας θα την έπαιρνε μαζί του. Αλλά αντί γι’ αυτό την οδήγησε σε κάποιο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άνδρες που συνάντησε μπορεί να έφυγαν γιατί ακούσαμε ότι τη βίασαν κι άλλοι

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Αναστασία απήχθη, βιάστηκε και δολοφονήθηκε. Το ότι η Αναστασία αγνοείται μας το είχε πει ο φίλος της ήδη από το βράδυ της Δευτέρας. Όταν ενημέρωσε την αστυνομία για την εξαφάνισή της τη νύχτα, το αγνόησαν κατά κάποιον τρόπο. Μόνο όταν παρενέβη ένας φίλος στην πρεσβεία άρχισε να συμβαίνει κάτι»