Νέα στοιχεία που αφορούν γνωστό καρδιοχειρουγό που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών, τα οποία χειρούργησε ο ίδιος, σε δύο νοσοκομεία της Αττική, βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας ενώ αυτός περνά στην αντεπίθεση. Αρνούμενος τα όσα των κατηγορούν ο γιατρός αναφέρει πως οι περιπτώσεις που χειρουργεί είναι δύσκολες και υπάρχει μια μικρή θνητότητα.

Η διαμάχη του παιδοκαρδιοχειρουργού με άλλον γιατρό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega που μεταδόθηκαν το πρωί της Τρίτης (30/5) από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο εν λόγω γιατρός ήρθε από τη Γενεύη στην Ελλάδα το 2014 για πρώτη φορά και πήγε σε δύο ιδιωτικά νοσοκομεία, ως διευθυντής κλινικής.

Σε μία κλινική υπήρχε όμως πριν εκεί άλλος διευθυντής που είχε αποπεμφθεί από το Ωνάσειο Νοσοκομείο κι από εκεί ξεκίνησε η κόντρα, γιατί ο γιατρός που ερχόταν από τη Γενεύη έπαιρνε περιστατικά του άλλου γιατρού.

Στη συνέχεια ο καθηγητής από τη Γενεύη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega έρχεται σε συμφωνία με τον υπουργό κ. Ξανθό να δημιουργήσει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ένα παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο. Ξεκινάει η διαδικασία δημιουργίας της κλινική και μέχρι να ολοκληρωθεί υπήρχε η συμφωνία να έρχεται μία φορά το μήνα να χειρουργεί δύσκολα περιστατικά.

Στο ενδιάμεσο διάστημα αλλάζει η κυβέρνηση και πέφτει σε δυσμένεια.

«Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία» λέει ο γιατρός

Γιατροί μέσα σε χειρουργείο

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός μιλώντας στο Mega,υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία σε βάρος του.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως οι θάνατοι δεν είναι αυτοί που καταγγέλλονται, σημειώνοντας ωστόσο πως επειδή οι περιπτώσεις που χειρουργεί είναι δύσκολες, υπάρχει μια μικρή θνητότητα.

«Πρώτον, δεν έχω 15 περιστατικά που πέθαναν. Έχω χειρουργήσει 1.000 περιστατικά. Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία. Τίποτα. Ο εισαγγελέας είναι εδώ, μπορούν να ρωτήσουν. Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους» σημειώνει

«Είναι εκδίκηση γιατί χάλασα την πιάτσα»

Όπως λέει μιλώντας στο LIVE NEWS, κανένας γονιός, από αυτούς που τον καταγγέλλουν, δεν τον έχει πλησιάσει ενώ μιλά για «εκδίκηση».

«Τίποτα, τίποτα. Όταν τα παράτησα και έφυγα και πήρα τη σύνταξή μου από τη Γενεύη, έκλεισα το ελβετικό ίδρυμα και άνοιξα το ελληνικό ίδρυμα. Και όλοι οι δωρητές, υπάρχει διαφάνεια, μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους λογαριασμούς. Και αν θέλετε μπορώ να τα στείλω στον Εισαγγελέα να κάνει την έρευνα να δούνε.

Να δούνε αν υπάρχουν πληρωμές στην ιατρική ομάδα. Όλα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δεν τρομάζω. Τρομάζω μόνο από τον Θεό. Ήταν ένας συνάδελφος, πρώην διευθυντής, τα παράτησε και έφυγε. Νομίζω ότι είναι αυτή η έχθρα αυτού του συναδέλφου. Και μετά ξεκίνησαν από το 2019 – 2020 αυτές οι ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες χωρίς όνομα και χωρίς υπογραφή. Είναι θέμα εκδίκησης» σημείωσε.

«Αυτός ο χειρουργός ήταν ο μοναδικός παιδοκαρδιοχειρουργός. Έρχεται κάποιος με παγκόσμια φήμη. Προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά. Δε ζητάει τις αμοιβές που ζητάει, πληρώνει και μετά για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς. Αυτό είναι. Έχω χαλάσει την πιάτσα. Είναι απλά τα πράγματα» είπε κλείνοντας.