Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ελληνική Αστυνομία και τις δικαστικές Αρχές να ερευνούν συνολικά 15 θανάτους παιδιών σε δυο νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά από έγγραφη αναφορά συλλόγου καρδιοπαθών παιδιών το 2021 και από τότε έχουν βρεθεί μπροστά σε μια ανατριχιαστική ιστορία.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., παίρνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών ώστε να καταφέρουν να βρουν το τι ακριβώς έχει συμβεί. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις λεπτομέρειές της υπόθεσης έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας»

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω φράσεις: «Ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας ψεύτικος “Μεσσίας”. Στα περίπου 70 χειρουργεία που από πέρυσι πραγματοποιήθηκαν, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά».

Και σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρουν: Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα…».

Μάλιστα, έμπειροι καρδιοχειρούργοι αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς μέσω μιας φιλανθρωπικής ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει ενώ έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.